طالبان افزارجدید تداوم بازی های استخباراتی انگلیس در افغانستان

0
100

بازی انگلیسی

خوب یا بد، بریتانیا و افغانستان تاریخ مشترک طولانی دارند! ؟؟هوگو شارتر نمایندۀ انگلیس در امور افغانستان

کاردار سفارت بریتانیا افزوده که طی سال گذشته با طالبان و جامعه افغانستان «تعامل» داشته است. و افزوده که «برخی با این [رویه] موافق نیستند، اما بدون گفتگو نمی‌توانید پس از سال‌ها درگیری پیشرفت حاصل شود. انزوای بیشتر [طالبان] کمکی به مردم افغانستان نخواهد کرد.»

يکشنبه ۲۳ دلو ۱۴۰۱ ساعت ۱۹:۱۸آنچه در افغانستان جریان دارد، ماهیتا یک بازی انگلیسی است؛ زیرا پاکستان همچنان منطقه نفوذ انگلیس است و تروریزم و اسلام انگلیسی و افراط گرایی و جنبش های جهادی و مدارس دیوبندی و کارگاه های تولید تروریست و پرورش و پخش افراطیت در پاکستان و افغانستان، محصول این بازی کثیف استخباراتی است که توسط انگلیسی ها و دیگر شرکای آنان مهندسی و رهبری می شود.

بازی انگلیسی

هوگو شارتر؛ کاردار انگلیس برای افغانستان که از دوحه قطر کار می‌کند در پایان ماموریتش گفته راهی جز تعامل با طالبان وجود ندارد و درگیری‌های داخلی بحران انسانی را عمیق‌تر کرده و به «احیای داعش» کمک می‌کند.

او گفته: «خوب یا بد، انگلیس و افغانستان تاریخ مشترک طولانی دارند. این بدان معناست که مردم انگلیس و افغانستان پیوندی واقعی دارند. بنابراین تعهد ما به کار برای آینده باثبات‌تر و مرفه برای افغانستان پایدار است.»

او اذعان کرده که طی سال گذشته با طالبان و «جامعه افغانستان» تعامل داشته است.

این در حالی است که پرونده خروج نیروهای غربی از افغانستان که منجر به سقوط این کشور به دست طالبان شد، هنوز باز است و بحث‌ها در مورد آن جریان دارد. اخیرا کمیته‌ دفاعی در مجلس عوام انگلیس خواستار «بررسی واضح، صادقانه و با جزئیات» درباره نقش نظامی این کشور در افغانستان و خروج نیروهای انگلیسی در سال ۲۰۲۱ شده که منجر به بازگشت طالبان به قدرت شد.

با این حال، کاردار سفارت انگلیس برای افغانستان به نکته مهمی اذعان کرده است. در اینکه انگلیس و افغانستان، تاریخ مشترک طولانی دارند، تردیدی وجود ندارد؛ زیرا انگلیس همواره یک طرف بحران های افغانستان بوده و چه بسا یکی از عواملی که همواره سبب بی ثباتی و بحران در کشور ما شده، دخالت های پایدار انگلیس در امور داخلی، تمامیت ارضی و حاکمیت ملی افغانستان در طول یک قرن اخیر بوده است.

یکی از میراث های انگلیس که هرگز مردم افغانستان از شر آن رهایی نخواهند یافت، مرز دیورند است که به غده ای چرکین و دردناک در بدنه تمامیت ارضی کشور ما تبدیل شده و اجازه نمی دهد که افغانستان به استقلال و ثبات و آرامش دست یابد و یک دولت مقتدر و مستقل ملی در کابل شکل بگیرد.

در جریان اشغال ۲۰ ساله هم انگلیس، نقشی محوری ایفا کرد؛ هم در زمینه حمایت پیدا و پنهان از تروریزم پاکستانی و هم در حوزه جنگ تریاک و تجارت مواد مخدر و غارت منابع حیاتی و استراتژیک افغانستان در بهشت ناامن هلمند که به ابتکار لردهای سلطنتی انگلیس تبدیل به کانون تروریزم و پایتخت مواد مخدر جهان شده بود.

در حال حاضر نیز آنچه در افغانستان جریان دارد، ماهیتا یک بازی انگلیسی است؛ زیرا پاکستان همچنان منطقه نفوذ انگلیس است و تروریزم و اسلام انگلیسی و افراط گرایی و جنبش های جهادی و مدارس دیوبندی و کارگاه های تولید تروریست و پرورش و پخش افراطیت در پاکستان و افغانستان، محصول این بازی کثیف استخباراتی است که توسط انگلیسی ها و دیگر شرکای آنان مهندسی و رهبری می شود.

بنابراین، کاردار سفارت انگلیس در پایان مأموریت خود حق دارد که ضمن اذعان به «تعامل» با طالبان، به جانشین بعدی خود نیز توصیه کند که این سیاست را توسعه دهد و برای مشروعیت بخشیدن و تحمیل طالبان به مثابه یک پروژه انگلیسی – امریکایی – عربی- پاکستانی بر مردم افغانستان از تمام صلاحیت های خود استفاده کند.

او در عین حال با این اعتراف و توصیه نشان داد که تمام مواضع و ژست های قبلی اش درباره مخالفت با سیاست ها و تصمیمات طالبان درباره زنان و دختران، حقوق بشر و… دروغین و ریاکارانه و غیرواقعی بوده و تنها مأموریت او «تعامل»‌ با طالبان بوده است؛ زیرا انگلیس معتقد است که تنها طالبان می توانند از منافع راهبردی اش در افغانستان، صیانت کنند و گروه های قومی دیگر در صورت رسیدن به قدرت در نتیجه یک دموکراسی بومی، هرگز چنین کارکردی نخواهند داشت و چه بسا به دلیل نفرت مردم افغانستان از انگلیس، شکل گیری یک دولت فراگیر ملی در شعاع صلح و آشتی واقعی میان تمام گروه های سیاسی و قومی افغانستان، تهدیدی برای منافع استعماری انگلیس و شرکایش خواهد بود.

در این میان، برای دولت انگلیس، ارزیابی کمیته دفاعی مجلس عوام آن کشور درباره تبدیل افغانستان به مرکز بزرگ تروریزم بین المللی و نقش خروج غیرمسئولانه نیروهای انگلیسی از افغانستان و بازگرداندن طالبان به قدرت، هرگز اهمیتی ندارد و تردیدی نیست که هشدارهای ذکرشده در این گزارش، به سادگی نادیده گرفته می شود و سیاست انگلیس در «تعامل» با طالبان و تقویت و استحکام قدرت آنها در افغانستان، قویا اجرایی خواهد شد و این مأموریت اصلی جانشین آقای شارتر در سفارت انگلیس برای افغانستان می باشد.

عبدالمتین فرهمند – جمهور

پایان ماموریت کاردار بریتانیا: خوب یا بد، بریتانیا و افغانستان تاریخ مشترک طولانی دارند

امیرخان متقی و هیات طالبان در گفتگو با هیات بریتانیایی در دوحه
توضیح تصویر،امیرخان متقی وزیر خارجه طالبان در گفتگو با هیات بریتانیایی در دوحه، اول جولای ۲۰۲۲

۲۲ بهمن ۱۴۰۱ – ۱۱ فوریه ۲۰۲۳

هوگو شارتر، کاردار بریتانیا برای افغانستان که از دوحه قطر کار می‌کند در پایان ماموریتش گفته است راهی جز تعامل با طالبان وجود ندارد و درگیری‌های داخلی بحران انسانی را عمیق‌تر کرده و به «احیای داعش» کمک می‌کند.

آقای شارتر امروز در یک رشته توییت در جمع‌بندی پایان ماموریتش نوشته است: «خوب یا بد، بریتانیا و افغانستان تاریخ مشترک طولانی دارند. این بدان معناست که مردم بریتانیا و افغانستان پیوندی واقعی دارند. بنابراین تعهد ما به کار برای آینده باثبات‌تر و مرفه برای افغانستان پایدار است.»

این در حالی است که پرونده خروج نیروهای غربی از افغانستان که منجر به سقوط این کشور به دست طالبان شد، هنوز باز و بحث‌ها در مورد آن جریان دارد. اخیرا، کمیته‌ دفاعی در مجلس عوام بریتانیا خواستار «بررسی واضح، صادقانه و با جزئیات» درباره نقش نظامی این کشور در افغانستان و خروج نیروهای بریتانیایی در سال ۲۰۲۱ شده است که منجر به بازگشت طالبان به قدرت شده است.

آقای شارتر تاکید کرده که «اولویت» بریتانیا در افغانستان حمایت از امدادرسانی برای ۲۸ میلیون افغان نیازمند است. بریتانیا از اپریل ۲۰۲۱ تا حالا بیش از ۶۰۰ میلیون دلار کمک بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است که به گفته او «به میلیون‌ها افغان رسیده است و با کمک‌های دیگر از قحطی تمام عیار زمستان گذشته جلوگیری شد. و تلاش ادامه دارد.»

این دیپلمات ارشد بریتانیا می‌گوید کشورش «واضح ساخته است که پس از ۴۰ سال درگیری، خشونت بیشتر در افغانستان به نفع هیچ‌کس نیست. بی‌ثباتی و درگیری‌های داخلی منجر به یک بحران انسانی عمیق‌تر و احیای مجدد داعش خواهد شد.»رد شدن از پست Twitterاجازه نشان دادن محتوای Twitter را می دهید؟

این مطلب شامل محتوایی از Twitter است. قبل از بارگیری این محتوا از شما اجازه می گیریم، زیرا ممکن است این سایت ها از کوکی ها و یا سایر انواع فن آوری استفاده کنند. می توانید سیاست Twitter را درباره کوکی ها و سیاست مربوط به حفظ حریم خصوصی را پیش از موافقت بخوانید. برای دیدن این محتوا روی “موافقت و ادامه”‌کلیک کنید.موافقت و ادامهتوضیح ویدیو،توضیح: بی بی سی مسئول محتوای سایت های دیگر نیست.

پایان پست Twitter

«آینده بهتر ممکن است دور از دسترس به نظر برسد»

هوگو شورتر در دیدار با رزا اوتونبایوا،
توضیح تصویر،هوگو شارتر در دیدار با رزا اوتونبایوا، رئیس جمهور پیشین قرقیزستان و نماینده دبیرکل سازمان ملل در افغانستان

آقای شارتر بر گفتگو تاکید کرده است: «راه پیش رو در گفتگو است.»

کاردار سفارت بریتانیا افزوده که طی سال گذشته با طالبان و جامعه افغانستان «تعامل» داشته است. و افزوده که «برخی با این [رویه] موافق نیستند، اما بدون گفتگو نمی‌توانید پس از سال‌ها درگیری پیشرفت حاصل شود. انزوای بیشتر [طالبان] کمکی به مردم افغانستان نخواهد کرد.»

در اواخر ماه نوامبر گذشته که طالبان شلاق زدن در ملاءعام را آغاز کرد، آقای شارتر در توییتر نوشت: «از شلاق‌ زدن‌ها در ملاءعام این هفته در افغانستان و اعمال محدودیت‌ها بر زنان و دختران دردسترسی به پارک‌ها و آموزش، شوکه شدم.» و افزود «این تبعیض، حقوق بشر را تضعیف می‌کند و مانع بهبود اقتصادی می‌شود که افغانستان شدیدا به آن نیاز دارد.»

با آنهم او می‌گوید بریتانیا در «اصول خود ثابت قدم» در افغانستان بوده است و در چارچوب هنجارهای بین‌المللی، «در جایی که نقض اصول اساسی و مشترک بین المللی» رخ داده است «محکم خواهیم ایستاد.»

کاردار سفارت بریتانیا فرامین محدودیت زنان و دختران را به زیان رشد و ثبات بلندمدت افغانستان دانسته است و تاکید کرده که این موضوع تنها دیدگاه «غربی» نیست، بلکه انعکاس هنجارهای بین المللی است و کشورهای دارای اکثریت مسلمان نیز در این مورد «اشتراک نظر دارند.»

آقای شارتر تاکید کرده که بهتر است «راه گفتگو را باز نگه داریم و در عین حال بر اصول خود مصمم بمانیم. این به معنای درک این است که ثبات برای افغانستان به مشارکت همه گروه‌های جامعه بستگی دارد.»

او تنها دیپلمات ارشد غربی نیست که تعامل با طالبان را توصیه می‌کند. پیش‌تر، توماس نیکلسون، نماینده ویِژه اتحادیه اروپا در کابل گفت که این اتحادیه «مقاومت مسلحانه» در افغانستان را «حمایت سیاسی و تدارکاتی» نمی‌کند.

در ماه جون ۲۰۲۲ پس از توافق با طالبان برای رهایی شهروندان بریتانیایی در بند در افغانستان آقای شارتر در بیانیه‌ای که از دوحه قطر نشر شد، گفت که بریتانیا از هیچ تلاش خشونت‌آمیز برای تغییر سیاسی در افغانستان حمایت نمی‌کند و سخنگوی وزارت خارجه طالبان از این بیانیه «استقبال» کرد و آن را «عدم تایید مخالفان مسلح» و در راستای آنچه که «تعامل با امارت اسلامی» دانست، تعبیر کرد.

او افزوده که برای افغانستان «آینده بهتر ممکن است دور از دسترس به نظر برسد، اما ما این راه را ادامه خواهیم داد. ما مدیون مردم افغانستان هستیم. و در عین حال، به نفع ماست که شاهد یک افغانستان باثبات و موفق باشیم.»

پاسخ ترک

Please enter your comment!
Please enter your name here