مروری بر تاریخ تحرکات آژانس اطلاعات مخفی انگلیس

0
71


خبرگزاری ایرنا در پی ماجرای علیرضا اکبری، مجرم به افساد فی‌الارض و اقدام گسترده علیه امنیت داخلی و خارجی کشور از طریق جاسوسی برای دستگاه اطلاعاتی دولت انگلیس، گفت‌وگویی را با دیوید میلر جامعه شناس انگلیسی درباره تاریخ تحرکات جاسوسی این کشور صورت داد که در این جستار بخش اول اظهارات وی تقدیم می‌شود.

میلر گفت، سازمان‌های اطلاعاتی بریتانیا – به‌ویژه سرویس اطلاعات مخفی این کشور (SIS – معمولاً با نام MI۶ شناخته می‌شود) – سابقه طولانی در مداخلات خارجی و براندازی کشورهای مستقل در راستای منافع امپریالیسم بریتانیا و اخیراً منافع ایالات متحده و متحدانش از جمله اسرائیل دارند.

وی افزود: بنابراین، جای تعجب نیست که متوجه شویم انگلیسی‌ها ممکن است در ترور دانشمند محترم هسته‌ای ایران محسن فخری زاده در سال ۲۰۲۰ نقش داشته باشند. گزارش شده است که علیرضا اکبری گفته است “یک جاسوس انگلیسی درباره” فخری زاده اطلاعاتی را از او خواسته است. این موضوع این سوال را ایجاد می کند که آیا MI۶ به نوعی در ترور فخری زاده دست داشته است؟

موساد برای اطمینان از اینکه جهان بداند آنها این قتل را انجام داده‌اند، با ارائه توضیحات گسترده به روزنامه یهودی کرونیکل مستقر در بریتانیا، کمی به خود زحمت داد. این نشریه یهودی ملقب به JC اخیراً توسط صهیونیست‌های تندرو تسخیر شده و شرکت جدید تنها متعلق به رابی گیب مشاور سابق داونینگ استریت است که سابقه مشارکت در فعالیت‌های اطلاعاتی مخفی دارد. گزارش گسترده در مورد فعالیت‌های موساد حرکت جدیدی برای این روزنامه است. در گزارش مربوط به ترور محسن فخری‌زاده ادعا شده بود که هیچ سازمان اطلاعاتی دیگری در این امر دخالت نداشته است، هر چند گفته شده بود که سازمان سیا تا حدودی آگاهی داشت. اما اعترافات اکبری ممکن است این موضوع را زیر سوال ببرد.

استخدام جاسوسان و ماموران و استفاده از آنها در توطئه‌های ترور تنها بخش کوچکی از تاکتیک‌های گسترده‌ای است که MI۶ در کشورهای جهان و به ویژه غرب آسیا به کار می‌گیرد. MI۶ همچنین سرمایه‌گذاری زیادی در تبلیغات و استفاده از سازمان‌ها و شرکت‌های غیردولتی به‌عنوان گروه‌های پوششی و همچنین تدارک گروه‌های نیابتی تروریستی علیه دولت‌های مستقل انجام می‌دهد.

براندازی حکومت ایران و مصر در دهه ۱۹۵۰

میلر ادامه داد: همانطور که می‌دانیم MI۶ در کودتای سال ۱۹۵۳ که دولت مصدق را در ایران برکنار کرد، نقش اصلی را ایفا کرد. بریتانیایی‌ها همچنین با اسرائیل (و فرانسه) برای حمله به مصر هم در سال ۱۹۵۶ توطئه کردند، اما همان طور که پرونده‌های ایالات متحده که از طبقه بندی خارج شده نشان می‌دهد، طبق دستور غافلگیر کننده ایالات متحده به توقف عملیات تن دادند.

این نشان می‌دهد که قدرت امپریالیسم بریتانیا به عنوان یک بازیگر مستقل در جهان به شدت محدود شده است. اما نقش مداخله جویانه و تبلیغاتی MI۶ با گذشت بیش از شصت سال متوقف نشده است.

شیطان سازی از روسیه

چه کسی در دنیا، باور می‌کند سرگئی اسکریپال جاسوس دوجانبه انگلیس و روسیه توسط عوامل روسی با عامل اعصاب (که “نوویچوک” نامیده می شود) مسموم شده است؟ اسکریپال در سالزبری، درست در گوشه‌ای از محل سکونت پابلو میلر، مسئول MI۶ خود، که وزارت دفاع تا حدی تلاش کرد هویت او را پنهان کند، مستقر شده بود.

سالزبری البته محل استقرار آزمایشگاه شیمیایی و بیولوژیکی انگلیس موسوم به پورتون داون است که سابقه درخشانی در اقدامات غیر اخلاقی دارد. این تشکیلات در دهه ۱۹۴۰ در مسموم کردن اهالی جزیره گرونارد اسکاتلند با سیاه زخم نقش داشت و آن را به مکانی غیرقابل سکونت و تا سال ۱۹۹۰ قرنطینه کرد.

دانشمندان پورتون داون همچنین بیش از ۱۵۰۰ نفر را با عوامل اعصاب از جمله تقریبا ۴۰۰ نفر را با گاز سارین در سال ۱۹۵۰ آزمایش کردند. عده‌ای در نتیجه این عملیات جان خود را از دست دادند و این موضوع به مدت ۵۰ سال پنهان ماند.

اخیراً ریچارد مور رئیس MI۶، ادعا کرده که همچنان به خاطر حمله ادعایی “نوویچوک” در سالزبری “عصبانی” است و به گفته وی، نزدیک بود که “تلفات بسیار قابل توجهی” ایجاد کند. مور با محکوم کردن دولت ولادیمیر پوتین گفت: “‌تصور کنید اگر یک بچه با آن ماده برخورد و آن را پخش می کرد چه اتفاقی می افتاد.”

اما واقعیت این است که بچه‌ها به اسکریپال‌ها نزدیک شدند و او به آن‌ها نان داد تا به اردک‌های پارک غذا بدهند و اندکی پس از آن از حال رفت.

بچه‌ها برای آزمایش به بیمارستان منتقل شدند اما آسیبی ندیدند. علاوه بر این، یک دختر جوان – ابیگیل مک کورت – بعداً برای کمک های اولیه به اسکریپال در همان پارک جایزه دریافت کرد. به نظر می رسد که او هیچ عارضه بدی نداشته است. احتمالاً مادرش – آلیسون مک کورت، سرهنگ ارتش بریتانیا و پرستار ارشد – که در آنجا حضور داشت، به خوبی از خطر نزدیک شدن فرزندش به یک “مواد اعصاب کشنده” آگاه بود.

«دیوید میلر» جامعه شناس انگلیسی در ادامه گفت‌وگو با ایرنا، حوادث سوریه را نمایشنامه‌ای توصیف کرد که سرویس جاسوسی انگلیس در سلسله عملیات جعل روایت درباره حملات ادعایی شیمیایی تا قاچاق انسان در آن دست داشته است.

او گفت: آزمایشگاه پورتون داون انگلیس مکانی است که نمونه‌های مواد شیمیایی از سوریه برای بررسی ادعای استفاده نیروهای سوری از تسلیحات شیمیایی در شورش مسلحانه سال ۲۰۱۱ به آنجا منتقل شد.

به گفته میلر قرار بود که نتیجه این آزمایشگاه به روایت‌سازی دولت لندن علیه دمشق یاری برساند اما «یکی از دانشمندان این آزمایشگاه روایت ام‌آی۶ را رد و اعلام کرد که مواد شیمیایی ادعایی، به حمله شیمیایی غوطه در سال ۲۰۱۳ مربوط است و به انبار دولت سوریه متعلق ندارد.»

وی افزود: هنگامی که مقامات ارشد نظامی این خبر را به باراک اوباما رئیس جمهوری وقت آمریکا منتقل کردند، او ناگزیر تصمیم گرفت که بمباران برنامه ریزی شده در سوریه را لغو کند.

این جامعه شناس انگلیسی ادامه داد: اما ام‌آی۶ با به کارگیری نیروهای نیابتی، که به عنوان «ارتش آزاد سوریه» و به اصطلاح مقامات انگلیس «مخالفان مسلح میانه رو» توصیف می شوند نقش کلیدی در جنگ نیابتی ناتو در سوریه ایفا کرد.

«این سازمان یک افسر خود را به عنوان رابط اصلی منصوب و میلیون ها پوند برای عقد قرارداد با شرکت های مشاوره مانند ARK، Incostrat، Albany Associates، Global Strategy Network، IN۲هزینه کرد تا مطالب خبری را برای تقویت نیروهای نیابتی خود فراهم و «رسانه های مستقل» هم جعل روایت کنند. آنها همچنین در جعل روایت‌های مربوط به استفاده از تسلیحات شیمیایی در سوریه، از طریق مشارکت انواع سازمان‌های غیردولتی و جمع‌آوری (بخوانید جعل) شواهد حملات شیمیایی، دست داشتند.»

این درحالیست که به گفته «میلر» وزارت امور خارجه انگلیس (وزارت مادر ام‌آی۶) بودجه مالی گروه موسوم به Rescue Mayday (که بیشتر به عنوان کلاه سفیدها شناخته می شود) را تامین کرد. «این سازمان در مستندسازی حداقل سه حادثه ادعایی که بعداً توسط سازمان منع سلاح های شیمیایی مورد بررسی قرار گرفت مشارکت داشت. این سه حادثه عبارتند از ۱- سرمین که در آن شش عضو خانواده طالب کشته شدند (۲۰۱۵) ۲- در خان شیخون (۲۰۱۷) که حدود ۷۰ غیرنظامی قربانی شدند و ۳- حمله شیمیایی ادعایی در دوما (۲۰۱۸) که حداقل ۳۵ غیرنظامی کشته شدند. در هر یک از این حوادث، افرادی که لباس کلاه سفید پوشیده بودند و توسط رهبری آن سازمان، تأیید شده بودند، نقش کلیدی داشتند.»

جامعه شناس انگلیسی ادامه داد: در تحقیقاتی که با همکارانم در گروه کاری «سوریه، تبلیغات و رسانه» انجام شد، ما شواهدی را ارائه کردیم که نشان می‌دهد این حوادث صحنه‌سازی و اسرا قتل عام شدند. واضح ترین شواهدی که نشان می دهد کلاه سفیدها به طور فعال در مدیریت کشتار غیرنظامیان شرکت داشتند، به حادثه خان شیخون در ۴ آوریل ۲۰۱۷ (۱۵ فروردین ۹۶) مربوط است، جایی که گفته می شود یک جت سوری مهمات حاوی سارین را بر روی شهر پرتاب کرد و این اقدام دست‌کم ۷۰ نفر را به کام مرگ کشاند.

وی توضیح داد: بر اساس گزارش سازمان منع تسلیحات شیمیایی نقشه پرواز (که احتمالاً توسط ارتش ایالات متحده ارائه شده است) نشان می دهد که نزدیکترین هواپیما ۵ کیلومتر دورتر از خان‌شیخون پرواز کرده و از این منظر حمله هوایی منتفی است. تنها راه حل ممکن این است که حادثه خان شیخون روی زمین سازماندهی شده و این امر باید به مشارکت فعال کلاه سفیدها نیاز داشته باشد. اگرچه کلاه سفیدها به دلیل فیلمبرداری از فعالیت های خود مشهور هستند، اما جالب اینجاست که هیچ تصویری از عملیات جستجو و نجات از حادثه خان شیخون وجود ندارد.

میلر ادامه داد: اولین تصاویر از این حادثه، از حدود ساعت ۷ صبح به بعد ثبت شده و قربانیان را نشان می دهد که توسط کلاه سفیدها به خارج از قرارگاه، منتقل شده اند. جسد آنها بعدا در سردخانه دیده شد. این درحالیست که تصاویر کودکانی که در سردخانه ها بستری شده بودند نشان می دهد که تعدادی از آنها از ناحیه سر آسیب دیده‌اند.

جامعه شناس انگلیسی تصریح کرد:‌ متأسفانه اولین بار نیست که سازمان های اطلاعاتی انگلیس در جعل رویدادها به عنوان بهانه ای برای مداخله غرب، حتی در مورد سوریه، اقدام می کنند.

قاچاق انسان به سوریه

دیوید میلر ادعا می‌کند که دولت لندن به عنوان بازوی عملیاتی داعش، انتقال پیکارجویان خارجی به این گروه تروریستی را تسهیل کرده است. او برای اثبات این ادعا از ارول اینسدال نام برده و می‌گوید: او بعدا متهم شد که به مسئولان خود پشت کرده و به همین دلیل دولت لندن اصرار داشت که محاکمه او مخفیانه برگزار شود.

وی ماجرای سه دختر دانش‌آموز انگلیسی را هم که بنا بر گزارش‌ها توسط داعش فریب خورده و به سوریه فرار کردند ساختگی توصیف کرد. «شمیمه بیگم»، «امیره عباسه» و «خدیجه سلطانه»، دانش آموزان جنجالی یکی از مدارس شرق لندن بودند که بهمن‌ماه سال ۱۳۹۳، به‌منظور رفتن به سوریه و پیوستن به گروه تروریستی داعش، از طریق پروازی از فرودگاه گاتویک لندن، وارد استانبول ترکیه شده بودند.

از این سه دختر، شمیمه بیگم طبق گزارش ها زنده مانده و برای بازگشت به انگلیس ابراز تمایل، اما دولت لندن تابعیت وی را باطل کرد. بر پایه آخرین گزارش‌ها، وی در اردوگاه اسرای داعش در سوریه مستقر است.

میلر می‌گوید که بعد از فرار این سه دختر، «آژانس اطلاعات کانادا ظرف ۴۸ ساعت» به انگلیس اعلام کرد که شمیمه بیگم از مرز سوریه عبور کرده است. این درحالیست که به گفته پلیس ترکیه، مسئول سفارت کانادا در امان که این موضوع را به طرف انگلیسی مخابره کرد، «احتمالا» یک عامل اطلاعاتی انگلیس بوده است. «همچنین به نظر می‌رسد که مامور یادشده مسئول قاچاق حدود ۱۴۰ شهروند انگلیسی از مرز سوریه برای پیوستن به داعش بوده است.»

«دیوید میلر» جامعه شناس انگلیسی در ادامه گفت‌وگو با ایرنا می‌گوید، بریتانیا از جمله کشورهایی است که “براندازی حساب شده” رژیم لیبی را سازمان‌دهی کرد. کشوری که به گفته او «عمدتاً در برابر گشایش اقتصاد خود برای سرمایه گذاری غربی مقاومت کرد و به عنوان یکی از قوی ترین صداها در مخالفت با گسترش ناتو و قدرت نظامی ایالات متحده در قاره آفریقا ظاهر شد.»

میلر عنوان کرد که ام‌آی۶ (سرویس جاسوسی خارجی انگلیس) در پی نفوذ در لیبی، اعضای گروه مبارزات اسلامی لیبی از جریانات وهابی مرتبط با القاعده را استخدام کرد، به آنها پول پرداخت و مسلح‌شان کرد تا معمر قذافی رهبر لیبی را ترور کنند. اما هنگامی که اوضاع طبق برنامه پیش نرفت، دولت بریتانیا منکر شد؛ در عوض به اعضای گروه مبارزات اسلامی لیبی پناهندگی اعطا کرد و بسیاری از آنها در منچستر مستقر شدند.

این جامعه شناس انگلیسی ادامه داد: اوایل سال ۲۰۱۱ قذافی بار دیگر به عنوان یک دشمن معرفی شد، زیرا نتوانست به عنوان یک مشتری غربی رفتار کند، از ناتو انتقاد کرد و اقداماتی را در راستای معرفی یک ارز آفریقایی به عنوان جایگزین دلار یا یورو صورت داد. به همین خاطر آژانس اطلاعات داخلی بریتانیا لیبیایی‌های تبعید شده در منچستر را دوباره راهی این کشور کرد تا پروژه نیمه تمام خود را به پایان برسانند.

وی افزود: یکی از کسانی که قادر به مشارکت در تغییر رژیم لیبی شد، سلمان عابدی بود که بعدا به انگلیس بازگشت و (در سال ۲۰۱۷) حمله تروریستی منچستر را صورت داد که در جریان آن ۲۲ نفر از جمله هفت کودک کشته شدند.

سوء استفاده جنسی از کودکان برای جمع‌آوری اطلاعات

میلر می‌گوید که سازمان‌های جاسوسی انگلیس از دختران زیر سن قانونی به‌عنوان پرستوی جنسی و برای جمع‌آوری اطلاعات استفاده می‌کنند.

به گفته وی، آژانس اطلاعات داخلی این کشور موسوم به ام‌آی۵ در سال ۲۰۱۴ و ام‌آی۶ در سال ۲۰۱۵ سیاست‌هایی را در مورد سوء استفاده جنسی از کودکان طراحی کرد. اما این سیاست‌ها فقط درباره شرایطی است که اگر مشخص شود یکی از کارکنان آژانس‌های اطلاعاتی انگلیس در سوء استفاده جنسی از کودکان دخیل باشد، چه برخوردی صورت گیرد. « از این منظر قاچاق دختران زیر سن قانونی از لندن به قلمرو تحت کنترل گروه های تروریستی به این امید که ممکن است اطلاعات ارزشمندی به دست آید، قابل قبول است.»

وی حماقت مسئولان ام‌آی۶ را خارق‌العاده توصیف کرد و گفت: آنها سعی می کنند و طوری ژست می گیرند که انگار نگران حفاظت از جان کودکان بریتانیایی هستند. اما اگر دولت بریتانیا یک تشکیلات صالح بود فورا خواستار توقف دروغ‌های ام‌آی۶ و مشارکت آن ها در تروریسم و جنایات جنگی می‌شد. اما متأسفانه چشم انداز کمی برای انتخاب چنین دولتی در انگلیس به این زودی‌ها وجود دارد.

پاسخ ترک

Please enter your comment!
Please enter your name here