روسیه به بزرگترین تامین کننده نفت چین تبدیل می‌شود

0
162

جنگ اوکراین؛ روسیه به بزرگترین تامین کننده نفت چین تبدیل می‌شود

۷ ساعت پیش

russia china oil

با فروش نفت خام با تخفیف زیاد در بحبوحه تحریم‌های اعمال شده بر روسیه از سوی این کشور به چین، اکنون مسکو به بزرگترین تامین کننده نفت چین تبدیل شده است.

براساس داده‌ها، واردات نفت روسیه به چین ۵۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است و در ماه مه به رکورد بی‌سابقه‌ای رسید و جایگزین عربستان سعودی به عنوان بزرگترین تامین کننده نفت چین شد.

چین خرید نفت روسیه را با وجود کاهش تقاضا به دلیل محدودیت‌های مربوط به کرونا و رشد کندی اقتصاد خود افزایش داده است؛ و شرکت‌های چینی، از جمله کمپانی عظیم دولتی سینوپک و شرکت دولتی ژنهوا اویل، خرید نفت خام روسیه را در ماه‌های اخیر پس از ارائه تخفیف‌های سنگین از سوی روسیه افزایش داده‌اند زیرا خریداران در اروپا و ایالات متحده آمریکا از خرید انرژی روسیه در راستای تحریم‌های اعمال شده بر این کشور به دلیل جنگ با اوکراین اجتناب می‌کنند.

russia china oil

بر اساس داده‌های اداره کل گمرک چین، واردات نفت از روسیه توسط چین، که شامل منابع پمپاژ شده از طریق خط لوله سیبری شرقی اقیانوس آرام و محموله‌های دریایی است، در ماه گذشته بالغ بر هشت میلیون و ۴۲۰هزار تن بوده است.

این امر باعث شد عربستان سعودی که پیش از این بزرگترین منبع تامین‌کننده نفت خام چین بود با هفت میلیون و ۸۲۰ هزار تن در جایگاه دوم قرار گیرد.

در ماه مارس، ایالات متحده آمریکا و بریتانیا گفتند که خرید نفت روسیه را ممنوع خواهند کرد.

در حالی که غرب واکنش اقتصادی خود را نسبت به حمله روسیه به اوکراین افزایش می‌دهد، اتحادیه اروپا هم در تلاش است تا وابستگی خود به گاز روسیه را پایان دهد.

در آن زمان، جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا گفت که این اقدام “شریان اصلی اقتصاد روسیه” را هدف قرار داده است.

صادرات انرژی یک منبع درآمد حیاتی برای روسیه است، اما این اقدام احتمالاً بر مصرف‌کنندگان غربی هم تأثیر گذارد.

برتری درآمد انرژی روسیه بر هزینه جنگ اوکراین

در گزارشی که هفته گذشته توسط مرکز تحقیقات انرژی و هوای پاک منتشر شد، آمده است که روسیه با وجود کاهش صادرات در ماه می در ۱۰۰ روز اول حمله این کشور به اوکراین، تقریباً ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد حاصل از صادرات سوخت‌های فسیلی داشته است.

۶۱ درصد این صادرات به اتحادیه اروپا و به ارزش تقریبی ۵۹ میلیارد دلار بوده است.

پیتر هاسکین، خبرنگار اقتصادی بی‌بی‌سی، می‌گویدبه طور کلی، صادرات نفت و گاز روسیه در حال کاهش است و درآمد مسکو از فروش انرژی نیز از اوج بیش از یک میلیارد دلار در روز در ماه مارس کاهش یافته است.اما درآمدهای حاصل از فروش انرژی این کشور همچنان از هزینه جنگ اوکراین در ۱۰۰ روز اول بیشتر است.

بر اساس تخمین مرکز تحقیقات انرژی و هوای پاک روسیه حدود ۸۷۶ میلیون دلار در روز برای حمله به اوکراین هزینه می‌کند.

نزدیک‌تر شدن روابط چین و روسیه

در ماه فوریه، چین و روسیه اعلام کردند که دوستی آنها «محدودیتی ندارد» که در واقع به این معنی است که بحران اوکراین باعث نزدیک‌تر شدن چین و روسیه به یکدیگر شده است.

در جریان بحران کریمه در سال ۲۰۱۴ هم چین در بحبوحه انزوای بین المللی روسیه به ارائه حمایت‌های اقتصادی و سیاسی از این کشور ادامه داد.

از آن زمان رابطه دو کشور شکوفاتر شد. چین سال‌ها بزرگ‌ترین شریک تجاری روسیه بوده است و تجارت دو جانبه آن‌ها در سال گذشته به بالاترین میزان خود یعنی ۱۴۷ میلیارد دلار رسیده است. همچنین دو کشور در سال گذشته همزمان با افزایش مانورهای نظامی مشترک، نقشه راه مشترکی برای روابط نظامی نزدیک‌تر تدارک دیده‌اند.

russia china oil
توضیح تصویر،چین در ماه گذشته ۲۶۰ هزار تن نفت خام از ایران وارد کرده

ادامه خرید نفت ایران توسط چین

ارقام منتشر شده روز دوشنبه (۲۰ ژوئن/۳۰ خرداد) همچنین نشان داده است که چین در ماه گذشته ۲۶۰ هزار تن نفت خام از ایران وارد کرده است که سومین محموله نفت ایران از دسامبر گذشته است.

چین با وجود تحریم‌های اعمال شده واشنگتن بر تهران همچنان به خرید نفت ایران ادامه داده است.

چین بزرگترین واردکننده نفت خام در جهان است. نفت ایران حدود ۷ درصد واردات این کشور را تشکیل می‌دهد.

پالایشگاه‌های مستقل چین که عمدتا در استان شاندونگ در شرق واقع شده‌اند، بیشترین خریدار نفت ایران هستند.

در دو سال اخیر چین بزرگترین مشتری نفت ایران بوده و تهران امیدوار بود با احیای برجام بتواند مشتریان خود را به کره جنوبی و اروپا و فراتر گسترش بدهد.

پاسخ ترک

Please enter your comment!
Please enter your name here