ضربه بر طبل توخالی حملۀ روسیه به اوکراین

0
194

ضربه بر طبل تو خالی

حمله روسیه به اوکراین!

راشا تودی ترجمه رضا نافعی

رئیس جمهور ایالات متحده به صراحت اعلام کرده است که نمی خواهد نیروهای مسلح ایالات متحده را به اوکراین بفرستد.  او گفته است، اگر آمریکایی‌ها و روس‌ها با هم دست به جنگ بزنند، وضعیت به یک «جنگ جهانی» تبدیل می‌شود.

ماه‌هاست که ایالات متحده و تعدادی دیگر از کشورهای غربی درباره حمله احتمالی روسیه به اوکراین هشدار داده‌اند و به طور فزاینده‌ای به این کشور اروپای شرقی تسلیحات می‌رسانند   از سوی دیگر، روسیه و مناطق جدا شده در شرق اوکراین در منطقه دونباس  هشدار می دهند که اگر اوکراین این منطقه را مورد حمله قرار دهد یا تحریک به حمله کند  با پاسخ نظامی روسیه روبرو می شود. جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده در تلویزیون ایالات متحده توضیح داد که ارتش ایالات متحده در صورت وقوع چنین درگیری چگونه رفتار خواهد کرد. وی از شهروندان آمریکایی مقیم اوکراین خواست به دلیل احتمال وقوع «تهاجم روسیه» فورا آن کشور را ترک کنند، زیرا در صورت وقوع جنگ، ارتش به کمک آنها نخواهد آمد.  بایدن در مصاحبه ای با «لستر هولت»، مجری اخبار NBC در روز پنجشنبه،  با توصیف وضعیت کنونی  این درخواست را مورد تاکید قرارداد و گفت:

«اینطور نیست که ما با یک سازمان تروریستی سر و کار داشته باشیم. ما با یکی از بزرگترین ارتش های جهان روبرو هستیم. این وضعیت بسیار متفاوت است و همه چیز می تواند به سرعت از کنترل خارج شود.»

بایدن در پاسخ به این سوال که چه سناریویی ممکن است او را به اعزام نیرو به اوکراین برای نجات آمریکایی‌هایی که قصد فرار از آن کشور  را دارند مصمم سازد، گفت: «تحت هیچ شرایطی این اتفاق نمی‌افتد»  وی در ادامه گفت:

«اگر آمریکایی‌ها و روس‌ها شروع به تیراندازی به یکدیگر کنند، این یک جنگ جهانی خواهد بود. مادر دنیای کاملاً متفاوتی هستیم.»

اظهارات رئیس جمهور ایالات متحده با هشدار مجدد وزارت خارجه ایالات متحده همزمان شد که در آن از شهروندان آمریکایی خواسته شده بود به دلیل افزایش تهدیدات ناشی از اقدام نظامی روسیه و COVID-19  به اوکراین سفر نکنند.

ماه گذشته، ایالات متحده کارکنانی را که حضورشان در سفارت این کشور در  اوکراین ضرورت فوری ندارد به عنوان یک » اقدام دوراندیشانه» از آن کشور خارج ساخت.

جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید گفت: این تصمیم به این دلیل گرفته شد که ولادیمیر پوتین و روسیه در حال حاضر آنقدر نیروی نظامی در مرز متمرکز کرده‌اند که هر آن می‌توانند دست به اقدام بزنند.  مقامات اوکرائینی این ارزیابی را فورا  مورد  انتقاد قرار دادند و تصور یک جنگ قریب الوقوع را رد کردند. پس از آمریکا، هلند، ژاپن، کره جنوبی، اسرائیل، مونته نگرو، نروژ، لتونی، بریتانیا، استونی، کانادا، نیوزیلند، استرالیا و فنلاند نیز از شهروندان خود خواستند اوکراین را ترک کنند  .  وزارت خارجه آلمان نیز از شهروندان آلمانی مقیم اوکراین خواست تا «در کوتاه ترین زمان» آن کشور را ترک کنند.

در این زمینه، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، این احتمال را رد نکرد که مسکو نیز می تواند توصیه کند که برخی از کارکنان نمایندگی های دیپلماتیک خود در اوکراین به کشور خود بازگردند.  ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه  توضیح داد که «بهینه سازی» نیروی کار «به دلیل ترس از تحریکات احتمالی رژیم کیف یا کشورهای ثالث» صورت میگیرد.

ایالات متحده از اواخر اکتبر مدعی شده است که روسیه در حال تدارک حمله به اوکراین است که مسکو بارها آن را «اطلاعات غلط» خوانده است. روز شنبه، سفارت روسیه در ایالات متحده بار دیگر هشدارهای ایالات متحده در مورد حمله به اوکراین را بی اساس خواند .    «اعلام خطر» بدون ارائه هیچ مدرکی برای اثبات مدعاها پیوسته در ایالات متحده ادامه دارد.  به گفته آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در امریکا اظهارات جاری در واشنگتن صرفاً نشان می دهد که ایالات متحده «کارزار تبلیغاتی خود علیه کشور ما» را تشدید کرده است.

از سوی دیگر، گزارش های واشنگتن به طور فزاینده ای متناقض تر می شوند. جیک سالیوان، مشاور امنیت رئیس جمهور آمریکا روز جمعه گفت که گزارش های منتشر شده در رسانه های آمریکایی درباره حمله قریب الوقوع روسیه صحت ندارد.  برعکس، کاخ سفید تصور می کند که در مسکو هنوز تصمیمی در مورد حمله گرفته نشده است.

از اواسط دسامبر، مسکو از واشنگتن و ائتلاف نظامی غرب خواستار تضمین کتبی شده است که ناتو به شرق گسترش بیشتری نخواهد داد. در این زمینه، در ماه ژانویه یک سری دیدارهای دیپلماتیک بین روسیه و مقامات آمریکایی و ناتو برگزار شد.

تحولات حساس کنونی نیز نیاز به گفت وگو بین دو ابرقدرت هسته ای را افزایش داده است. همانطور که کرملین روز جمعه اعلام کرد، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا عصر شنبه به وقت مسکو با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه تماس خواهد گرفت. آخرین باری که سران دو کشور تلفنی صحبت کردند، 31 دسامبر بود. این تماس به دلایل فوری توسط طرف آمریکایی آغاز شد.

همانطور که دیمیتری اسمیرنوف، خبرنگار روسیه  در کرملین گزارش می دهد، کرملین در ابتدا از این فوریت شگفت زده شد و پیشنهاد کرد که جلسه روز دوشنبه در ساعات اداری برگزار شود.   با این حال، کاخ سفید تاکید کرد که این موضوع نمی تواند به تعویق بیفتد و با برگزاری نشستی در روز شنبه موافقت کرد.

پاسخ ترک

Please enter your comment!
Please enter your name here