سقوط دولت غنی نتیجۀ معامله های سیاسی داخل دولت وخروج زودهنگام نیروهای امریکا وانگلیس از افغانستان

0
351

رییس استخبارات بریتانیا‌: افغانستان در نتیجه نفوذ اطلاعاتی طالبان سقوط نکرده است

هشت صبح۹ قوس ۱۴۰۰

۸صبح، کابل: رییس استخبارات بریتانیا (MI۶)، در تازه‌ترین اظهاراتش گفته است که افغانستان در نتیجه عوامل نفوذی طالبان سقوط نکرده است.

این در حالی است که به تازه‌گی روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داده که کابل و سایر شهرهای افغانستان، از سوی ماموران مخفی طالبان که در ادارات و شرکت‌های دولتی نفوذ داشتند، از درون تصرف شده بود.

ریچارد مور، رییس MI۶ روز سه‌شنبه، نهم قوس، به بی‌بی‌سی گفته است که عوامل نفوذی و شکست اطلاعاتی، دولت پیشین افعانستان را سقوط نداده است.

مور معتقد است که سقوط نظام پیشین عوامل سیاسی دارد.

با این حال او اعتراف کرده است که خروج شتاب‌زده نیروهای امریکایی و بریتانیایی از افغانستان که منجر به تسلط طالبان بر بیش‌تر شهرهای افعانستان شد، اشتباه بوده است.

او تأکید کرده که سقوط حکومت پیشین از نظر شکست اطلاعاتی واقعاً بیش از حد غافل‌گیرانه است.

رییس ام‌آی۶ افزوده است، که هیچ یکی از کشورهای غربی، سقوط کابل را با چنین سرعتی پیش‌بینی نکرده بودند.

مور گفته است: «صادقانه بگویم، اگر همه اعضای شورای طالبان را جذب کرده بودیم، اگر ما هر یک از آن‌ها را به عنوان یک مامور مخفی استخدام می‌کردیم، هنوز سقوط کابل را پیش بینی نمی کردیم، زیرا طالبان این کار را نکردند.»

آگاهان نظامی نیز به این باور‌اند که نظام پیشین در نتیجه فعالیت مخالفان سیاسی غنی، پیمان دوحه و خروج زودهنگام نیروهای خارجی سقوط کرده است.

گفتنی است که طالبان در بیست‌وچهارم اسد سال جاری نظام پیشین را سقوط دادند. شهروند کشور، بیش‌تر رییس جمهور فراری کشور را عامل سقوط می‌‌دانند و معتقدند که حکومت پیشین در نتیجه معامله سیاسی سقوط داده شده است.

پاسخ ترک

Please enter your comment!
Please enter your name here