رئیس موسسه مینروبی هلوتراست: کارکنان هزاره را جدا و با خونسردی به قتل رساندند
۱۹ خرداد ۱۴۰۰ – ۹ ژوئن ۲۰۲۱

موسسه مینروبی هلوتراست میگوید حمله دیشب به کارکنان این موسسه “قتل عمد” بوده است. امروز، یک کانال تلگرامی به زبان عربی منسوب به گروه دولت اسلامی شاخه خراسان (داعش) این حمله را برعهده گرفته است.
شب گذشته، در حمله مهاجمان ناشناس “نقاب پوش” ۱۰ کارمند یک موسسه مینروبی را در بغلان افغانستان کشتند و ۱۶ تن دیگر زخمی شدند.
جیمز کوان، رئیس اجرایی این نهاد در مصاحبه با خلیل نوری خبرنگار بیبیسی در کابل گفت آنچه دیشب اتفاق افتاد “قتل عمد” بوده، گروهی از مردان مسلح به اردوگاه ما آمدند و “افراد هزاره را جدا کرده و به قتل رساندند. ما انتظار چنین چیزی را نداشتیم.”
آقای کوان به شبکه ۴ رادیو بیبیسی نیز گفته که مهاجمان “با خونسردی” کارکنان این موسسه را کشتهاند. آقای کوان از افسران ارشد ارتش بریتانیا بوده است.آگهی
در کلیپی که پلیس بغلان نشر کرده، نیز یکی از نجات یافتگان این حمله گفته که افراد مسلح پیش از تیراندازی از آنها پرسیدند که کسی از آنها از قوم هزاره است.
هزارهها، سومین گروه بزرگ قومی در افغانستان است که در سالهای اخیر، به ویژه در منطقه عمدتا هزاره نشین غرب کابل هدف حملات هدفمند قرار گرفته اند.

در روزهای اخیر، شماری از افغانها با هشتگ “نسلکشی هزارهها” (StopHazaraGenocide #) طوفان توییتری به راه انداختند که ترند توییتر در افغانستان و شماری از کشورها شد.
آقای کوان در پاسخ به این سوال که این حمله کار کی بوده، گفت:
“اجازه بدهید چند فکت را برایتان بگویم اول اینکه طالبان مسولیت شان را رد کرده اند، دوم اینکه طالبان محلی به کمک ما شتافتند و آنانی که این حمله را انجام داده اند، هویتشان را افشا نکردند و به محلی فرار کردند که در کنترل طالبان نیست. نمیدانم کی این حمله را انجام داده و شک من این است که کار طالبان نبوده است.”
دولت افغانستان این حمله را به طالبان نسبت داده اما سخنگویان طالبان حمله را “محکوم” کرده و گفته اند که روابط “عادی” با سازمانهای غیر دولتی دارند.
آقای کوان میگوید وضعیت برخی از زخمیها وخیم است.
- افراد مسلح ‘نقابپوش’ ده کارمند مینروبی را در بغلان کشتند؛ ‘مهاجمان به دنبال افراد قوم هزاره بودند’
- ‘غرب کابل، منطقه سبز امنیتی خواهد شد’
- طوفان توییتری؛ فعالان افغان: به نسلکشی هزارهها پایان دهید

او میگوید اگر این حمله تکرار شود، بر فعالیت کار مین روبی این موسسه خیریه تاثیر خواهد گذاشت.
“آرزوی ما اینست که کار مان را ادامه بدهیم و ما افغانستان را ترک نکنیم مگر این که وضعیت بسیار وخیم شود. ما از سال ۱۹۸۸ در افغانستان بوده ایم. خوب میدانیم که چگونه این کشور را کمک کنیم. ما بحرانهای جدی را شاهد بوده ایم و امیدوارم کارمان ادامه یابد.”
او افزود که نیروهای ناتو و امریکا افغانستان را ترک میکنند، نیاز است تا حمایت از کمکهای بشردوستانه و توسعهای ادامه یابد. تقاضای من از جامعه جهانی این است که از کار مان حمایت کنند.
ما پیش از این که نیروهای بین المللی در سال ۲۰۰۱ بیایند در افغانستان حضور داشتیم. ما در زمان حاکمیت طالبان کار کردیم و به این باور هستیم که پس از ترک نیروهای خارجی نیز کار خواهیم کرد.
آقای کوان میگوید اکثریت سه هزار کارمند من انگلیسی نیستند، افغان هستند. ۲۹۹۵ کارمند من افغان هستند.
