هواپیمای حامل داوود لغمانی بدون نشست از میدان هوایی فاریاب برگشت

0
631

اعتراض باشنده‌گان میمنه به معرفی والی جدید؛ هواپیمای حامل داوود لغمانی بدون نشست از میدان هوایی فاریاب برگشت؟

هشت صبح۲۵ ثور ۱۴۰۰

۸صبح، کابل: منابع مردمی در ولایت فاریاب می‌گویند که هواپیمای حامل محمدداوود لغمانی که قرار بود، امروز شنبه، بیست‌وپنجم ثور، به عنوان والی فاریاب معرفی شود، بدون نشست از میدان هوایی دوباره بازگشته است.

باشنده‌گان شهر میمنه صبح روز شنبه پس از اعلام برنامه معرفی والی جدید فاریاب که تقرر وی مورد اعتراض حزب جنبش و هوادارانش است، در مقابل درب مقام ولایت فاریاب تجمع کردند. معترضان دروازه مقام ولایت را بستند و شعار دادند که نمی‌گذارند محمدداوود لغمانی به عنوان والی معرفی شوند.

آق‌محمد نوری، عضو شورای ولایتی فاریاب به روزنامه ۸صبح گفت که تظاهرات مردم گسترده‌تر می‌شد که خبر رسیده است، هواپیمای حامل محمدداوود لغمانی از میدان هوایی برگشته است.

به گفته او، قرار بود که محمدداوود لغمانی روز شنبه معرفی شود.

از جانب دیگر، محمدظاهر انیق، نماینده فاریاب در شورای عالی جوانان می‌گوید که منابعی از میدان هوایی به او گفته‌اند که هواپیمای حامل محمدداوود لغمانی بدون نشست، برگشته است.

اداره مستقل ارگان‌های محلی در این باره تاکنون به صورت رسمی چیزی نگفته است. تلاش مکرر ۸صبح برای برقراری تماس با سخنگوی این اداره نیز ناکام بوده است.

عبدالکریم یورش، سخنگوی پولیس فاریاب گفت که تظاهرات هواداران حزب جنبش اسلامی مسالمت‌آمیز بوده است و پولیس امنیت آن‌ها را تأمین کرده است.

معترضان در فاریاب شعارهایی را علیه محمدداوود لغمانی سر می‌دادند و هشدار داده که اجازه نمی‌دهند او به عنوان والی فاریاب معرفی شود.

عنایت‌الله بابر فرهمند، معاون اول شورای عالی مصالحه ملی و عضو ارشد حزب جنبش به رهبری مارشال عبدالرشید دوستم پیش‌تر گفته بود که حکومت برای معرفی کردن محمدداوود لغمانی به عنوان والی فاریاب آغاز جنگ سرد جدید را در حوزه شمال کشور اعلام کرده است.

قفلی که مردم بر دروازه دفتر والی فاریاب بسته‌اند

معاون اول شورای عالی مصالحه ملی، در فیس‌بوکش نوشته است که «خبرهای ناخوشی» از فاریاب به گوش می‌رسد و مسوولان ارگ به خاطر انتقال محمدداوود لغمانی به این ولایت، «هدایت لازم» سپرده و با این «اقدام تحمیلی» آرامش نسبی باشنده‌گان میمنه را برهم زده‌اند.

او از محمدداوود لغمانی به عنوان «والی مردود» یاد کرده است. حزب جنبش که فرهمند عضو ارشد آن است، با گزینش محمدداوود لغمانی مخالفت کرده است.

عنایت‌الله بابر فرهمند می‌گوید که مردم ولایت‌های فاریاب و شمال کشور طی گردهمایی‌ها و راه‌پیمایی‌های وسیع موضع خود را در این مورد به صراحت اعلام کرده‌اند.

به گفته او، نادیده گرفتن خواست‌های مردم در شرایط حساس کنونی و «اعزام افراد ناموثر فرمایشی» به عنوان حاکم مردم، برخلاف اهداف اصلی یک نظام مردم‌سالار و اعلام جنگ علیه آرای ملت محسوب می‌شود.

او این تصمیم را عجولانه خوانده و گفته است که مسوولیت بعدی آن در شرایط کنونی بر دوش حکومت مرکزی است.

اداره مستقل ارگان‌های محلی و ارگ ریاست جمهوری در این باره چیزی نگفته‌اند.

اداره مستقل ارگان‌های محلی در سوم ثور از تقرر محمدداوود لغمانی به عنوان والی فاریاب خبر داد. این اقدام با مخالفت حزب جنبش و باشنده‌گان فاریاب روبه‌رو شد. پیش از این هواداران حزب جنبش و حامیان مارشال عبدالرشید دوستم در ولایت‌های فاریاب، سمنگان، بلخ و تخار تظاهرات کرده بودند.

به دنبال این مخالفت، شمیم کتوازی، رییس اداره مستقل ارگان‌های محلی به فاریاب سفر کرد و با خود دو حکم ریاست جمهوری درباره انتصاب نقیب‌الله فایق، والی پیشین فاریاب به عنوان سناتور و تفوض مدال دولتی را برد.

رییس اداره مستقل ارگان‌های محلی توضیحاتی را نیز درباره تصمیم برکناری والی فاریاب و تقرر محمدداوود لغمانی ارائه کرد. او گفت که بنا بر خواست رییس جمهور قرار است در آینده نزدیک یک والی از میان قوم اوزبیک برای ولایت‌های پشتون‌نشین تعیین شود.

پاسخ ترک

Please enter your comment!
Please enter your name here