برگرفته از سایت نشراتی بی بی سی
گزارش مجلس اعیان: بریتانیا و ناتو پیش از به نتیجه رسیدن صلح، نیروهایشان را از افغانستان خارج نکنند
گزارش از “روشن نبودن” سیاست بریتانیا در قبال افغانستان را مورد انتقاد قرار داده، و نسبت به خروج زودهنگام سربازان ایالات متحده ابراز نگرانی میکند.
این کمیته به حکومت بریتانیا توصیه میکند که سیاست آینده این کشور در مورد طالبان را با دقت در نظر بگیرد، در صورتی که گفتگوهای صلح به نتیجه برسد.
در بخشی از این گزارش در مورد امکان تغییر نظام سیاسی افغانستان در نتیجه گفتگوهای صلح بحث شده است. از سر ریچارد استاگ، سفیر پیشین بریتانیا در کابل (۲۰۱۲-۲۰۱۵) در جلسه کمیته روابط بین الملل پارلمان نقل شده که “از نظر تاریخی، افغانستان دارای یک سیستم غیرمتمرکز بوده”، و حدی از رویکرد “غیرمتمرکزتر” در این کشور “خیلی منطقی کار میکند”.
او گفته که “در جنوب و شرق این کشور جامعه مردسالار پشتون سبک حکومتداری اسلامی بیشتر از تصور ایدهآلی را میخواهد، در حالی که در مزارشریف یا هرات روش کاملا متفاوت برای اداره کشور را میبینید.” که به عقیده او این امر میتواند به دستیابی به توافقی در مورد تفسیر قانون اساسی بین دولت افغانستان و طالبان بینجامد.

منبع تصویر،GETTY IMAGES
کمیته روابط بین المللی و دفاعی مجلس اعیان بریتانیا در گزارش تازه میگوید بریتانیا و ناتو نباید نیروهای خود را از افغانستان پیش از به نتیجه رسیدن گفتگوهای صلح خارج کنند.
در این گزارش همچنین از دولت بریتانیا خواسته شده تا دولت جدید آمریكا به رهبری جو بایدن را ترغیب کند که حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان را تا رسیدن به یک توافق سیاسی در این کشور ادامه دهد.
این درخواست در حالی صورت می گیرد که مذاکرات صلح میان نمایندگان دولت افغانستان و گروه طالبان در دوحه قطر در جریان است و خشونتها در این کشور همچنان شعلهور است.
براساس توافقنامه امضا شده میان آمریکا و طالبان، نیروهای آمریکایی باید تا آخر ماه مه امسال به صورت کامل افغانستان را ترک کنند.
در گزارش مجلس اعیان بریتانیا که به عنوان “بریتانیا و افغانستان” نشر شده، آمده که در صورت دستیابی به توافقنامه “تقسیم قدرت” در مذاکرات صلح، بریتانیا باید رویکرد خود را در قبال طالبان “به دقت” بررسی کند.
در روزهای اخیر، زمزمههای ایجاد “دولت موقت” بالا گرفته و مقامهای دولت افغانستان و سفارت آمریکا در کابل در مورد آن واکنش نشان داده اند.
در گزارش آمده که طالبان نشان نداده که تغییر کرده، و به صورت ایدئولوژیکی ضد پیشرفتهای حقوق بشر است که از سال ۲۰۰۱ بدست آمده است. حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان و اقلیتها در خطر قربانی شدن در گفتگوهای صلح است.
همچنین این گزارش به دولت بریتانیا توصیه کرده که دولت اسلامی شاخه خراسان (داعش) را وارد فهرست گروههای تروریستی وزارت کشور کند.
اهمیت افغانستان برای بریتانیا
گزارش پارلمان بریتانیا میگوید افغانستان بعد از ۲۰۱۰ دیگر اولویت امنیت ملی بریتانیا نبوده اما حد چالشهایی که افغانستان با آن مواجه است و تاثیری که بر بریتانیا داشته کم نشده است. دولت افغانستان هنوز “خیلی شکننده” و با کنترل کم بر کشور است.
گزارش افزوده که افغانستان منبع ۹۵ درصد هروئین در خیابانهای بریتانیا است.
همچنین در گزارش گفته شده دولت بریتانیا در نظر بگیرد که شرایط بازگشت پناهجویان به افغانستان وجود ندارد.
در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی بریتانیا شمار کمتری از پناهجویان افغان را پذیرفته است، بنا به آمار وزارت کشور بریتانیا در ده سال گذشته (۲۰۰۸-۲۰۱۹) درخواست پناهندگی حدود ۹۶۰۰ نفر از افغانستان پذیرفته شده است.
- بریتانیا: آماده کار با دولت جدید اشرف غنی و نگران دولت موازی هستیم
- بریتانیا به بالا بردن مهارتهای جنگی نیروهای افغان کمک میکند
- جنگهای سهگانه افغان-انگلیس به روایت نقاشی
- با تغییر قانون، مترجمان افغان بیشتری واجد شرایط اقامت در بریتانیا شدند
- جو بایدن از اظهارات خبرساز تا نقشهای برای افغانستان
- سفارت آمریکا در کابل: از طرح حکومت موقت طرفداری نکردهایم، نتیجه مذاکرات به افغانها مرتبط است