مذاکرات صلح افغانستان؛ اعضای هیأت مذاکرهکننده طالبان چه کسانی هستند؟
۵ ساعت پیش

گروه طالبان برای پیشبرد مذاکرات صلح افغانستان یک هیات ۲۱ نفری را معرفی کرده است. ریاست این هیات را شیخ عبدالحکیم حقانی بر عهده دارد. در ترکیب این هیات طالبان هیچ نماینده زن حضور ندارد.
در این مطلب به معرفی اعضای هیات طالبان پرداخته شده است.
شیخ عبدالحکیم حقانی

شیخ عبدالحکیم حقانی در سال ۱۳۳۶ در ولسوالی میوند ولایت قندهار در جنوب افغانستان بدنیا آمده است. طالبان گفته که او از دوستان نزدیک ملامحمد عمر، رهبر پیشین این گروه است و در اساسگذاری گروه طالبان نیز نقش مهمی داشته است.
مولوی عبدالحکیم که به ریاست تیم مذاکرهکننده طالبان تعیین شده، قبلا قاضیالقضات این گروه و از نزدیکان ملا اختر محمدمنصور، رهبر پیشین طالبان است. آقای منصور مدتی پس از آنکه رهبری طالبان را برعهده گرفت در حمله هوایی نیروهای آمریکایی در سال ۲۰۱۶ کشته شد.
مولوی عبدالحکیم از پشتونهای درانی و از قوم اسحاقزی است. گفته شده است که پس از کشتهشدن آقای منصور، یکی از گزینهها برای رهبری طالبان و انتخابش به عنوان “امیرالمومنین”، مولوی عبدالحکیم بوده است. از دید طالبان، او از جایگاه علمی خاصی برخوردار است.
شیر محمدعباس استانکزی

شیر محمدعباس استانکزی، در سال ۱۳۳۸ در ولسوالی برکی برک ولایت لوگر در شرق افغانستان متولد شده است. تحصیلات او بیشتر در حوزه نظامی است. او فارغ دانشکده نظامی کابل (حربی شونزی) است و سپس در دهه هفتاد در آکادمی نظامی دهرادون هندوستان، تعلیمات نظامی را فرا گرفته است.
او پس از ظهور طالبان به عضویت این گروه در آمد. در زمان رژیم طالبان، وی ابتدا به عنوان معاون وزیر امور خارجه و سپس به عنوان معاون وزیر بهداشت کار کرده است.
آقای استانکزی تا همین دو هفته پیش ریاست تیم مذاکره کننده طالبان با آمریکا را بر عهده داشت و در حال حاضر عضو شورای رهبری، معاون دفتر سیاسی و معاون تیم مذاکراتی گروه طالبان است.
مولوی شهابالدین دلاور
منبع تصویر،SOCIAL MEDIAتوضیح تصویر،
شهابالدین دلاور
مولوی شهاب الدین دلاور، در سال ۱۳۴۱ در ولایت لوگر در شرق افغانستان متولد شده است. او آموزشهای ابتدایی دینی را در زادگاهش فرا گرفته، سپس با خانوادهاش به پشاور پاکستان رفته و در آنجا از مدرسه حقانیه اکوره ختک فارغ شده است.
مولوی دلاور در زمان رژیم طالبان سرکنسول این گروه در شهر پشاور پاکستان بود. او همچنین در زمان حاکمیت طالبان به عنوان سفیر افغانستان در اسلام آباد و عربستان سعودی نیز کار کرده است.
نورالله نوری
منبع تصویر،SOCIAL MEDIAتوضیح تصویر،
نورالله نوری
نورالله نوری ۵۳ ساله ساکن اصلی ولایت جنوبی زابل، در زمان حمله نظامی آمریکا به افغانستان در خزان ۲۰۰۱ فرمانده نظامی طالبان در ولایت شمالی بلخ بود.
او در دوران حکومت طالبان به عنوان والی بلخ و لغمان کار کرده است. آنگونه که در اسناد منتشر شده در وبسایت ویکی لیکس آمده است، نورالله نوری در زمان کار با رژیم طالبان، از جمله افرادی بود که با ملا عمر رهبر این گروه و دیگر رهبران ارشد طالبان روابط نزدیکی داشت.
نام آقای نوری به اتهام دست داشتن در کشتار دستهجمعی در شهر مزار شریف در سال ۱۳۷۷، وارد فهرست سیاه سازمان ملل شد. او در نوامبر ۲۰۰۱ به همراه ملا فاضل مظلوم به ژنرال دوستم تسلیم شد و آقای دوستم آنها را به آمریکاییها تحویل داد و پس از آن او به گوانتانامو منتقل شد.
او به تاریخ ۱۱ جوزا/خرداد ۱۳۹۳ در بدل آزادی بو برگدال سرباز آمریکایی که پنج سال در چنگ طالبان بود، آزاد شد. او بیش از ده سال در زندان گوانتانامو سپری کرده است.
ملا خیرالله خیرخواه
منبع تصویر،SOCIAL MEDIAتوضیح تصویر،
ملا خیرالله خیرخواه
خیرالله خیرخواه، ۵۳ ساله، از قبیله پوپلزی ولایت جنوبی قندهار است و در سمتهای وزارت داخله، ولایت هرات و فرماندهی نظامی رژیم طالبان کار کرده است.
او با ملا عمر رهبر این گروه و اسامه بنلادن رهبر پیشین شبکه القاعده ارتباط مستقیم داشته است. نام ملا خیرخواه در فهرست سیاه سازمان ملل بود. او در جنگهای مناطق شمالی در سالهای ۱۳۷۷ و ۱۳۸۰ دست داشته است.
در اسناد ویکی لیکس از او به عنوان یکی از دوستان شخصی حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان نام برده شده است. آقای خیرخواه که در تلاش پیوستن به دولت بود در ۱۶ فبروری ۲۰۰۲ در مرز بین افغانستان و پاکستان از سوی ماموران پاکستانی دستگیر و به آمریکاییها تحویل داده شد.
در اسناد وزارت دفاع آمریکا که از سوی ویکی لیکس منتشر شده، از او به عنوان فردی دارای اطلاعات گسترده درباره ساختار درونی گروه طالبان و روابط رهبران این گروه نام برده شده و فرد خطرناکی برای منافع آمریکا دانسته شده است.
او به تاریخ ۱۱ جوزا/خرداد ۱۳۹۳ در بدل آزادی بو برگدال سرباز آمریکایی که پنج سال در چنگ طالبان بود، آزاد شد. او حدود یک دهه در بند بود.
ملاعبدالطیف منصور
منبع تصویر،SOCIAL MEDIAتوضیح تصویر،
ملاعبدالطیف منصور
ملا عبدالطیف منصور، ۵۵ ساله از ولسوالی زرمت ولایت پکتیا در جنوب شرق کشور است. او تحصیلات دینی دارد. آقای منصور در زمان حاکمیت طالبان به عنوان والی پکتیا، معاون والی قندهار و شهردار این ولایت کار کرده است.
پس از سقوط طالبان او به عنوان مسئول نظامی این گروه در ولایت پکتیا گماشته شد. علاوه بر این او به عنوان مسئول نظامی طالبان در ولایتهای لوگر و ننگرهار نیز کار کرده است.
او پیش از پیوستن به دفتر طالبان در قطر به عنوان رئیس دفتر رهبری این گروه و مسئول کمیسیون زراعت/ کشاورزی کار میکرد.
محمد انس حقانیتوضیح تصویر،
محمد انس حقانی
انس حقانی، فرزند جلالالدین حقانی، بنیان گذار شبکه حقانی و برادر ناتنی سراجالدین حقانی، رهبر کنونی این شبکه است. گفته میشود که او کوچکترین پسر جلال الدین حقانی است.
انس حقانی در مهر/میزان سال ۱۳۹۳ زمانی که فرد شماره دوم شبکه حقانی بود، از سوی ریاست امنیت ملی افغانستان بازداشت شد. اما به تاریخ ۲۱ عقرب/آبان، انس حقانی و عبدالرشید، در برابررهایی دو استاد دانشگاه آمریکایی افغانستان معاوضه و رها شدند.
طالبان پس از رهایی او گفت که انس حقانی یکی از اعضای مهم تیم مذاکره کننده این گروه است و بارها خواهان رهایی او شده بود.
به اساس معلومات امنیت ملی افغانستان، انس حقانی در تصمیم گیریهای رهبری شبکه حقانی نقش داشته و برای زنده نگه داشتن این شبکه در منطقه، به هدف جمعآوری کمک مالی به کشورهای عربی رفت و آمد داشته است. منابع اطلاعاتی آمریکا و افغانستان میگویند شبکه حقانی مسئول اصلی مرگبارترین حملات در کابل بوده است.
محمد سهیل شاهین
منبع تصویر،SOCIAL MEDIAتوضیح تصویر،
محمد سهیل شاهین
محمد سهیل شاهین در ولایت پکتیا در جنوب شرق افغانستان متولد شده. وی مدرک لیسانس انگلیسی از دانشگاه کابل دارد. آقای شاهین در زمان جنگهای داخلی افغانستان در زمینه مبارزات فرهنگی فعال بوده و از او مقالات زیادی منتشر شده است. او به زبانهای پشتو و انگلیسی مسلط است.
آقای شاهین در زمان رژیم طالبان به عنوان مدیر مسئول روزنامه کابل تایمز، نماینده افغانستان در سازمان ملل و معاون سفیر افغانستان در اسلامآباد پاکستان کار کرده است.
پس از سقوط رژیم طالبان، او به عنوان سردبیر بخش انگلیسی سایت گروه طالبان کار کرده و در حاضر عضو دفتر سیاسی طالبان و عضو تیم مذاکره کننده است. او تا همین حدود دو هفته پیش به عنوان سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر نیز ایفای وظیفه میکرد و اخیرا داکتر محمدنعیم جایگزین او شد.
ملا محمد فاضل مظلوم
منبع تصویر،SOCIAL MEDIAتوضیح تصویر،
محمد فاضل مظلوم
محمد فاضل مظلوم در سال ۱۳۴۵ در ولسوالی چارچینوی ولایت ارزگان در جنوب افغانستان متولد شده است. او یکی از بزرگترین فرماندهان نظامی طالبان در سالهای نیمه دوم دهه هفتاد بود.
او در جنگهای مرگبار ۱۳۷۷ و ۱۳۸۰ در مناطق شمالی افغانستان، نقش کلیدی داشت. سازمان ملل او را متهم به ارتکاب جنایات جنگی کرده و مسئول کشتار هزاران نفر از هزارههای مزار شریف در سال ۱۳۷۷ میداند.
ملا فاضل در سمتهای معاون وزارت دفاع، رئیس ستاد ارتش و فرماندهی نظامی طالبان کار کرد، اما در زمان شکست این گروه، در نوامبر ۲۰۰۱ به مارشال عبدالرشید دوستم از رهبران اتحاد شمال تسلیم شد و آقای دوستم او را به آمریکاییها تحویل داد.
این فرمانده ارشد طالبان در ۱۱ جنوری ۲۰۰۲ برای کشف اطلاعات درباره وضعیت نیروها و ساختار تشکیلات نظامی طالبان به زندان گوانتانامو منتقل شد. براساس اسنادی که وبسایت افشاگر ویکی لیکس منتشر کرده، بازرسان آمریکایی او را فردی “خطرناک” دانستهاند که باید در زندان بماند.
اما او به تاریخ ۱۱ خرداد ۱۳۹۳ در بدل آزادی بو برگدال سرباز آمریکایی که پنج سال در چنگ طالبان بود، آزاد شد.
محمدنبی عمری
منبع تصویر،SOCIAL MEDIAتوضیح تصویر،
محمدنبی عمری
مولوی محمدنبی عمری ۵۴ ساله و ساکن اصلی ولایت خوست است. او به عنوان فرمانده ارشد طالبان، در سمتهای مختلف، فعالیتهای نظامی این گروه را رهبری کرد. آقای عمری روابط نزدیکی با گروههای تندرو اسلامی ازجمله شبکه القاعده و حقانی داشته است.
اسناد منتشر شده در ویکی لیکس نشان میدهد که او عضو یک تشکیلات مشترک طالبان و القاعده در ولایت خوست بوده که در جنگ با ائتلاف بینالمللی شرکت داشته است. او از سال ۱۹۹۶ به گروه طالبان پیوست و در سمت رئیس اداره امنیت ولایت زابل کار کرد و از آغاز ۲۰۰۱ به عنوان یکی از زیردستان ملا عبدالرزاق فرمانده پلیس مرزی کار کرد.
آقای عمری در ۱۴ سپتامبر ۲۰۰۲ در خوست دستگیر و به پایگاه هوایی بگرام و بعد به گوانتانامو منتقل شد. اما او به تاریخ ۱۱ خرداد ۱۳۹۳ در بدل آزادی بو برگدال سرباز آمریکایی آزاد شد. او حدود ۱۲ سال در گوانتانامو زندانی بود.
دین محمد حنیف
منبع تصویر،SOCIAL MEDIAتوضیح تصویر،
دین محمد حنیف
دین محمد حنیف، از قوم تاجیک است و در سال ۱۳۴۲ در ولسوالی یفتل بالای ولایت بدخشان در شمال شرق افغانستان متولد شده است. او آموزشهای ابتدایی دینی را در زادگاه و تحصیلاتاش را در همین حوزه در مدارس پیشاور پاکستان فرا گرفته است.
او در زمان حاکمیت طالبان نخست به عنوان وزیر پلان و بعدتر به عنوان وزیر آموزش عالی کار کرده است. پس از سقوط طالبان او به عنوان مسئول نظامی طالبان در بدخشان و عضو کمیسیون سیاسی طالبان نیز ایفای وظیفه کرده است.
آقای حنیف عضو رهبری طالبان است و پس از ایجاد دفتر سیاسی طالبان در قطر در سال ۲۰۱۳، به عنوان عضو این دفتر تعیین شد و در حال حاضر به عنوان مسؤل اداره روابط با کشورهای آسیای میانه در دفتر سیاسی طالبان در قطر کار میکند.
ملا عبدالحق وثیق
منبع تصویر،SOCIAL MEDIAتوضیح تصویر،
ملا عبدالحق وثیق
عبدالحق وثیق ۴۹ ساله، اهل قبیله خوگیانی ولایت غزنی، در مدرسه دینی ضیاءالمدارس کویته پاکستان آموزش دیده و پس از تصرف کابل توسط گروه طالبان در سال ۱۳۷۵، با قاری احمدالله، رئیس سازمان اطلاعات طالبان ارتباط کاری پیدا کرد و به زودی معاونش شد.
وثیق ارتباط مستقیم با ملا محمدعمر رهبر طالبان و حزب اسلامی گلبدین حکمتیار داشت. از ملا وثیق به عنوان کسی نام برده شده که در کانون تلاشهای طالبان برای اتحاد گروههای تندرو اسلامی و هماهنگی آنها با طالبان قرار داشته است.
در اسنادی که در وبسایت ویکی لیکس منتشر شده به نقل از آمریکاییها گفته شده که او از دفترش برای حمایت از گروه القاعده استفاده میکرد، به همین دلیل تحت تعقیب آمریکا قرار گرفت و در نوامبر ۲۰۰۱ در ولسوالی مُقُر غزنی دستگیر شد.
آمریکاییها او را به زندان گوانتانامو منتقل کردند تا به اطلاعاتی دست یابند که در یافتن موقعیت ملا عمر، دفاتر اطلاعاتی طالبان و شناسایی اعضای گروه القاعده کمک کند.
عبدالحق وثیق سالها معاون رئیس سازمان استخبارات طالبان بود. او معاون قاری احمدالله، رئیس این سازمان بود و عملا هدایت این نهاد پرقدرت را بر عهده داشت، چرا که رئیساش مسئول سازماندهی امور مناطق جنگی خارج از کابل بود.
اما او به تاریخ ۱۱ جوزا/خرداد ۱۳۹۳ در بدل آزادی بو برگدال سرباز آمریکایی آزاد شد. او حدود ۱۲ تا ۱۳ سال در بازداشتگاه گوانتانامو سپری کرد.
مولوی امیرخان متقی
منبع تصویر،SOCIAL MEDIAتوضیح تصویر،
مولوی امیرخان متقی
امیرخان متقی، در سال ۱۳۴۹ در ولسوالی نادعلی ولایت هلمند در جنوب افغانستان بدنیا آمده است. او علوم دینی را در زادگاهش و همین طور در مدارس کشور پاکستان فرا گرفته است.
او در سال ۱۳۷۳ و در زمان حاکمیت طالبان به عنوان مسئول رادیو صدای شریعت طالبان و رئیس اطلاعات و فرهنگ ولایت قندهار کرده است.
او دو سال بعد مسئولیت سرپرستی وزارت اطلاعات و فرهنگ را به عهده گرفت و در همین زمان به عنوان سخنگوی گروه طالبان نیز کار کرده است.
متقی، پس از سقوط رژیم طالبان، مسئولیت کمیسیون فرهنگی این گروه را به عهده گرفت و گفته شده که او نقش بارزی در حوزههای تبلیغاتی و کارهای رسانهای این گروه داشته است.
عبدالسلام حنفی
منبع تصویر،SOCIAL MEDIAتوضیح تصویر،
عبدالسلام حنفی
عبدالسلام حنفی، یکی دیگر از اعضای هیات مذاکره کننده طالبان است. او از قوم ازبک (اوزبیک) است و در سال ۱۳۴۸ در ولایت فاریاب در شمال افغانستان به دنیا آمده است. این عضو هیات طالبان علوم دینی را در پاکستان فرا گرفته است.
با ظهور طالبان، او به این گروه پیوست. وی ابتدا به عنوان مدیر معارف در ولایت فراه و پس از تسلط طالبان به کابل، به عنوان سرپرست وزارت معارف و سپس به عنوان معاون وزیر معارف کار کرده است.
او همچنین مدت سه سال به تدریس فرهنگ اسلامی در دانشگاه کابل پرداخته است. آقای حنفی پس از سقوط طالبان به عنوان مسئول نظامی این گروه در ولایت جوزجان و عضو کمیسیون سیاسی طالبان کار کرده است. او همچنین از سوی ملا عمر به عنوان عضو رهبری این گروه نیز انتخاب شده بود.
آقای حنفی در حال حاضر معاون اداری دفتر سیاسی و عضو تیم مذاکراتی طالبان است.
مولوی مطیعالحق خالص
منبع تصویر،SOCIAL MEDIAتوضیح تصویر،
مولوی مطیعالحق خالص
مولوی مطیعالحق خالص، در سال ۱۳۴۰ در ولسوالی خوگیانی ولایت ننگرهار در شرق افغانستان بدنیا آمده است. او فرزند یونس خالص، رهبر حزب اسلامی افغانستان (شاخه یونس خالص) است.
او آموزشهای ابتدایی را نزد پدرش فراگرفته و تحصیلات عالیاش را تا مقطع ماستری/کارشناسی ارشد در حوزه علوم اسلامی در دانشگاه پنجاب پاکستان به پایان رسانده است.
او در زمان حاکمیت طالبان به عنوان معاون ریاست معارف ولایت ننگرهار در شرق افغانستان کار کرده است. آقای خالص از حامیان اصلی طالبان است و در جلب و جذب افراد به این گروه نقش بسزایی داشته است.
شیخ محمد قاسم راسخ
منبع تصویر،SOCIAL MEDIAتوضیح تصویر،
محمد قاسم راسخ
شیخ محمدقاسم راسخ، ۵۵ ساله و از قوم ترکمن و از ولایت جوزجان در شمال افغانستان است. او در حوزه علوم اسلامی در افغانستان و پاکستان تحصیل کرده است. از او به عنوان بزرگ قوم ترکمن، عالم دینی و مدرس حدیث یاد شده است.
گفته شده که او ۱۵ سال به عنوان مدرس دینی در افغانستان تدریس کرده است.
او در سال ۲۰۰۷ به عنوان عضو کمیسیون ارشاد، جلب و جذب گروه طالبان تعیین شد و همچنین مسئول این کمیسیون در ولایت جوزجان بود. شیخ قاسم از سال ۲۰۱۶ به این سو به عنوان مسئول محاکم نظامی امارت اسلامی در زون شرق و شمال افغانستان کار کرده است.
وی در حال حاضر عضو شورای رهبری گروه طالبان و عضو تیم مذاکره کننده است.
ملا شیرین اخند
ملا عبدالله حنفی، مشهور به ملا شیرین اخند، از ولسوالی ژیری ولایت قندهار در جنوب افغانستان است. از او به عنوان یکی از افراد نزدیک به ملامحمد عمر، رهبر پیشین طالبان و یکی از نگهبانان شخصی او یاد شده است. او همچنین عضویت شورای کویته طالبان را دارد و اخیرا به عنوان عضو هیات مذاکره کننده طالبان برگزیده شده است.
ملا شیرین اخند پس از سقوط طالبان به عنوان، مسئول دفتر ولایتی این گروه در ولایت قندهار، والی نام نهاد طالبان برای هرات، مسئول کمیسیون نظامی طالبان برای ولایتهای شمال و شمالشرقی و مسئول اطلاعات/استخبارات گروه طالبان کار کرده است.
منبع تصویر،SOCIAL MEDIAتوضیح تصویر،
مولوی عبدالکبیر
مولوی عبدالکبیر
مولوی عبدالکبیر در سال ۱۳۵۱ در ولسوالی نهرین ولایت بغلان در شمال افغانستان به دنیا آمده است. او تحصیلاتاش را در حوزه علوم دینی فرا گرفته و یکی از بزرگان قومی این ولایت است.
او در زمان حاکمیت طالبان به عنوان والی ولایت ننگرهار در شرق افغانستان، معاونت شورای وزیران یا نخست وزیری طالبان در بخش اقتصادی کار کرده است.
مولوی عبدالکبیر در اوایل سال ۱۳۸۴ برای مدت دو سال ریاست کمیسیون سیاسی طالبان را بر عهده داشته است. او در حال حاضر عضو رهبری گروه طالبان است و مسئولیت کمیسیون ارشاد و جلب و جذب گروه طالبان را نیز بر عهده دارد.
منبع تصویر،SOCIAL MEDIAتوضیح تصویر،
فرید الدین محمود
مولوی فرید الدین
مولوی فرید از ولایت پکتیکا در جنوب افغانستان است. او تحصیلاتاش در حوزه علوم اسلامی است که در افغانستان و پاکستان فرا گرفته است.
مولوی فرید در زمان حاکمیت طالبان به عنوان والی پکتیکا و معاون اکادمی علوم افغانستان کار کرده است. پس از سرنگونی طالبان او بیشتر در بخشهای آموزشی گروه طالبان فعال بوده است.
منبع تصویر،SOCIAL MEDIAتوضیح تصویر،
عبدالمنان عمری
ملا عبدالمنان عمری
ملا عبدالمنان عمری، باشنده اصلی ولسوالی میوند ولایت قندهار در جنوب افغانستان است. او تحصیلات دینی دارد و در پاکستان زندگی میکند. آقای عمری برادر بزرگ ملامحمد عمر، رهبر پیشین گروه طالبان است. او در سال ۱۳۹۵ ضمن عضویت در شورای رهبری گروه طالبان، مسئول کمیته دعوت و ارشاد این گروه تعیین شد.
آقای عمری همچنین در حال حاضر مسئولیت کمیسیون جلوگیری از تلفات غیرنظامیان گروه طالبان را بر عهده دارد.
محمد نعیم وردک
منبع تصویر،SOCIAL MEDIAتوضیح تصویر،
محمد نعیم
دکتر محمدنعیم در سال ۱۳۵۳ در ولسوالی چک ولایت میدان وردک در مرکز افغانستان به دنیا آمده است. آموزشهای دینی و اسلامی را در زادگاهش فرا گرفته و پس از آن در شهر پیشاور پاکستان به این آموزشها ادامه داده است. او لیسانس زبان و ادبیات عربی را از یکی از دانشگاههای پیشاور دارد.
گفته شده که وی همچنین دوره حدیث را در مدرسه حقانیه به پایان رسانده و به زبانهای عربی و انگلیسی تسلط دارد.
محمدنعیم ماستری/کارشناسی ارشد و همچنین دکترای خود از دانشگاه اسلامآباد بدست آورده است. او سابقه تدریس در دانشگاههای پاکستان را دارد. گفته شده که او در زمان تحصیل گرایش خاصی به قرائت طالبانی داشته است. از او به عنوان یک شخص آرام، کم حرف اما ذکی یاد شده است.
این عضو هیات گفتگو کننده طالبان پیش از این و در جریان سفر که عازم اسلامآباد بود از سوی ریاست عمومی امنیت ملی افغانستان دستگیر و بعدا رها شد. او عضو هیات مذاکره کننده صلح طالبان است و از سال ۲۰۱۰ به این سو در دفتر سیاسی طالبان در قطر کار میکند و اخیرا به عنوان سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر نیز تعیین شد.