چراجنرال دوستم نباید به کابل برود؟

0
766

جنرال دوستم به کابل نمی آید
مارشال دوستم که اختلاف دیرینه ای با فاشیست های پشتونی اعم از طالبان و ارگی ها دارد و همواره از آنان دوری کرده است، اینک نیز می کوشد تا همچنان از پشتون ها دور بماند
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۱ ۱۳۹۹/۵/۸ کد خبر: 164343 منبع: پرینت
به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)دوماه از فرمان اشرف غنی درباره اعطای رتبه مارشالی به عبدالرشید دوستم می گذرد اما هنوز وی حاضر نشده است تا به کابل بیاید و بصورت عملی هم عضویت خود را در شورای امنیت ملی تثبیت کند و هم بگونه رسمی اعطای رتبه مارشالی از غنی تسلیم شود.

هرچند در غیبت اشرف غنی مراسم رسمی اعطای رتبه مارشالی در شهر شبرغان، برگزار شد که بجای غنی عبدالله ربته مارشالی را به دوستم تفویض کرد اما باید این مراسم یکبار دیگر بصورت قانونی توسط غنی در کابل انجام می شد.

دوستم در مراسم اعطای رتبه مارشالی اش در شبرغان گفت: طالبان شکست می‌خورند. ما این موضوع را به جنرال میلر می‌گویم، به ناتو هم می‌گویم که بمبارد شما کار نیست، نیروی پیاده شما کار نیست. اعتماد و باور کنید و بگذارید یکبار ثابت کنم که ما لیاقت همین مارشالی را داریم یا نه.
در بسیار شرایط حساس تاریخی قرار داریم. اگر متحد نباشیم، یک‌پارچه نباشیم، بر سر یک دیگه اعتماد نداشته باشیم به این رقم میدان را کی می‌برد؟ میدان را طالبان می‌‎برد، امارت آنها جور است.

مارشال دوستم که اختلاف دیرینه ای با فاشیست های پشتونی اعم از طالبان و ارگی ها دارد و همواره از آنان دوری کرده است، اینک نیز می کوشد تا همچنان از پشتون ها دور بماند و همین سیاست است که وی را پس از فراز و نشیب های فراوان و توطیه های زیاد علیه وی، زنده و سرپا و منسجم و محبوب نگهداشته است.
نزدیک شدن مارشال دوستم به فاشیست های پشتونی به هردلیلی که باشد، مساوی با مرگ وی است و همین دوری وی باعث زنده ماندنش شده است.

مارشال دوستم بیشتر از آنکه سیاسی باشد یک فرد نظامی است و تجربه فراوان وی از گذشته نظامی اش، به او قدرت بیشتری می دهد تا در مسایل نظامی جلودار و صاحب نظر باشد اما این موضوع به مذاق فاشیست های پشتونی خوش نمی آید.

اعطای رتبۀ مارشالی به جنرال دوستم، محصول توافق سیاسی میان تیم عبدالله و تیم اشرف غنی است و از لحاظ قانونی ارزش نظامی ندارد و در زمانی این رتبه بدرد دوستم می خورد که با اختیارات کامل مارشال نظامی افغانستان باشد.

در مقطع کنونی نه خارجی ها و نه ارگی ها و نه طالبان هیچکدام نمی خواهند جنگ و ناامنی در افغانستان کاهش پیدا کرده و یا بصورت کامل از بین برود. با این وجود هیچ تلاش نظامی و حتی سیاسی برای پایان دادن به جنگ و ناامنی در افغانستان صورت نخواهد گرفت و همه این شعارهای بظاهر صلح گرایانه فریبی بیش نیست و حتی از ظواهر امور پیدا است که هیچ توافق صلحی از مذاکرات و هیاهوهای شعاری صلح حاصل نخواهد شد.

در هر حال، برای جنرال دوستم سابق و مارشال دوستم کنونی، بهتر این است که مانند گذشته همچنان از فاشیست های قبیله ای و اختلاف افکنان ارگی دور بماند و صلابت و ابهت خود را به عنوان بزرگ قومی در میان مردمش حفظ کند و همانگونه که از چوکی تشریفاتی معاونیت اول گذشت، از امتیازات تشریفاتی وسوسه انگیز و فریبنده ارگی ها و خارجی ها در کابل نیز بگذرد.

پاسخ ترک

Please enter your comment!
Please enter your name here