نهمین دور مذاکرات میان آمریکا و طالبان در دوحه آغاز شد

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان در صفحه توییترش نوشته است که امروز بعداز ظهر (۳۱ مرداد/اسد)، نهمین دور مذاکرات صلح میان زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا و هیات نمایندگی طالبان در دوحه قطر آغاز شده است.
آقای مجاهد نوشته است که رهبری تیم مذاکره کننده طالبان را شیرمحمد عباس استانکزی برعهده دارد و از جانب آمریکا زلمی خلیلزاد و ژنرال اسکات میلر، فرمانده نیروهای آمریکایی در افغانستان شرکت دارند.

سخنگوی طالبان دلیل عدم حضور ملا عبدالغنی برادر، رئیس دفتر طالبان در قطر و مذاکره کننده ارشد این گروه در این دور مذاکرات ارایه نکرده است؛ این در حالی است که انتظار میرود سند توافق بین دو طرف در این دور از مذاکرات نهایی و امضاء شود.
برخی رسانههای پاکستانی در دو روز گذشته به نقل از منابع طالبان در دفتر سیاسی این گروه در دوحه قطر نوشتند که ملابرادر با زمانبندی خروج نیروهای آمریکایی در مدت ۱۴ ماه، بدون مشورت با رهبری طالبان موافقت نشان داده است که سبب “ناخشنودی رهبری طالبان” شده است.
به نوشته این منابع، طالبان خواستار برنامه زمانبندی خروج نیروهای آمریکایی در یک مدت ۹ ماهه هستند.
در همین حال نگرانیها نسبت به خروج نیروهای آمریکایی و آسیبپذیری خاک آمریکا در برابر حملات تروریستی در واشنگتن نیز افزایش یافته است.
- آمریکا آماده توافق؛ طالبان از اعلامنشدن نام اعضای هیات مذاکرهکننده دولت انتقاد کرد
- گروه طالبان ارزیابی سند ‘توافق نهایی’ با آمریکا را آغاز کرده
لیندزی گراهام خواستار تضمین حفاظت از آمریکا پس از توافق با طالبان شد
لیندزی گراهام، سناتور ارشد جمهوریخواه روز گذشته در مصاحبهای گفته که قانونی را در ماه آینده پیشنهاد خواهد کرد که بر اساس آن وزیران خارجه و دفاع آمریکا باید تضمین دهند که خروج سربازان آمریکایی از افغانستان، آمریکا را در برابر حملات تروریستی آسیبپذیر نمیسازد.
به گفته آقای گراهام، سناتور میچ مککانل، رئیس مجلس سنا نیز از این پیشنهاد حمایت میکند.
آقای گراهام پیشتر نیز گفته بود که اعتماد به طالبان بدتر از توافق هستهای اوباما با ایران است.
- سناتور آمریکایی: اعتماد به طالبان از برجام هم بدتر است
- ‘در نتیجه توافق ابتدایی با طالبان آمریکا هزارها سرباز خود را از افغانستان خارج میکند’
گفته میشود بنا به توافقی که بزودی با نمایندگان طالبان امضاء میشود آمریکا بلافاصله حدود ۸۶۰۰ سرباز از ۱۴ هزار سرباز کنونی را از افغانستان خارج میکند و قرار است تا ماه اکتبر ۲۰۲۰ شمار سربازان آمریکایی در افغانستان به صفر برسد.