خلیلی گوشه‌هایی از معاملات پشت پرده انتخابات پارلمانی را افشا کرد

0
1227

۸صبح، کابل: محمدکریم خلیلی، رییس شورای عالی صلح و رهبر حزب وحدت اسلامی، می‌گوید که با گذشت زمان انتخابات و نهادهای انتخاباتی در نزد مردم افغانستان اعتبار خود را از دست می‌دهند و سبب یأس و ناامیدی مردم می‌شوند.

آقای خلیلی‌ روز چهارشنبه، پنجم سرطان، در همایش«اجلاس سیاسی- مشورتی حزب وحدت اسلامی» در کابل در سخنانی گفت که انتخابات پارلمانی سال گذشته رسوایی دموکراسی بود و در این انتخابات تصمیم گزینش نماینده‌گان را «مرجع دیگری» غیر از رأی مردم گرفته است.

او بدون ذکر نام مشخص از این «مرجع دیگر» گفت: «ما چند ماه قبل انتخابات پارلمانی داشتیم، بسیار کم ولایتی رأی مردم و اراده مردم در آن تمثیل شد و نماینده‌گان‌شان پیروز شدند. در خیلی جاها، تصمیم را مرجع دیگری گرفتند که کی‌ها را بیاورند و کامیاب کنند و یا کی‌ها را ناکام بسازند.»

رییس شورای عالی صلح  گفت که در مورد تصمیم‌گیری مرجعی که او از آن نام نبرد، سند دارد. به گفته او، این مرجع نزد او نیز مراجعه کرده و خواست‌هایی را در این مورد مطرح کرده است. او افزود: «در این رابطه من سند دارم، پیش خودم آمدند که اگر تو این کارهار بکنی، ما کی‌ها را کامیاب می‌کنیم.» خلیلی تصریح کرد که در این مورد وارد معامله نشده است.

 محمدکریم خلیلی در مورد خواست‌هایی که از او در این مورد مطرح شده است، جزییات نداد و گفت که در این مورد در وقتش به تفصیل صحبت خواهد کرد.

آقای خلیلی با اشاره به جنجالی‌هایی که برای ریاست مجلس نماینده‌گان پیش آمده است، گفت که این پارلمان با مداخله و بدون اراده مردم شکل گرفته است و به همین دلیل جنجال در پارلمان ادامه دارد.

رهبر حزب وحدت اسلامی هم‌چنان با اشاره به اعلام نتایج انتخابات پارلمانی کابل که پیش از آن‌که از سوی کمیسیون مستقل انتخابات اعلام شود از آدرس رادیو تلویزیون ملی اعلام شد، گفت که «مرجعی دیگر» در مورد کامیابی و ناکامی نماینده‌گان مجلس تصمیم گرفته‌ و کمیسیون‌های انتخاباتی را در برابر عمل انجام شده قرار داده است.

پیش از این مقامات پیشین کمیسیون شکایات انتخاباتی در صحبت با روزنامه ۸صبح گفته بودند که حکومت با توزیع پول قصد جابه‌جایی بیش از ۱۵۰ نماینده را در پارلمان داشته است. اما خلیلی به صورت مشخص از حکومت نام برد و تنها به ذکر این‌که برای مردم روشن است، بسنده کرد.

انتخابات پارلمانی سال گذشته در ۲۸ و ۲۹ میزان در ۳۲ ولایت و با یک هفته تأخیر در  قندهار برگزار شد. این انتخابات با چالش‌های فنی همراه بود. نتایج این انتخابات با تأخیر هفت ماهه اعلام شد. تاکنون نیز برخی از نامزدان در مورد نتایج انتخابات شکایت دارند.

رییس شورای عالی صلح انتخابات را یگانه راه انتقال قدرت و تعیین رهبری سیاسی برای کشور عنوان کرد و گفت که اشتباهات گذشته نباید بار دیگر در انتخابات ریاست جمهوری تکرار شود، چون سبب بحرانی شدن کشور خواهد شد.

قرار است انتخابات ریاست جمهوری در ششم میزان برگزار شود. در این انتخابات ۱۸ نفر به شمول رهبران حکومت وحدت ملی برای تصدی کرسی ریاست جمهوری نام‌نویسی کرده‌اند.

پاسخ ترک

Please enter your comment!
Please enter your name here