ابوبکر البغدادی روح سرگردان

0
1469

ابوبکر البغدادی روح سرگردان

ایرنا – حدود پنج سالی هست که تصویری از ‘ابوبکر البغدادی’ سرکرده گروه تروریستی داعش منتشر نشده بود و رسانه ها بارها از کشته شدن وی در سوریه و یا عراق خبر داده اند، اما به یکباره چند روز پیش (نهم اردیبهشت) بود که خلیفه خودخوانده وهابی با انتشار یک فیلم 18 دقیقه ای دوباره بر سر زبان ها افتاد.

ابوبکر البغدادی از تیر ماه سال 1393 یعنی حدود 5 سال پیش که در مسجدجامع نوری شهر موصل اعلام خلافت کرده بود، در انظار عمومی ظاهر نشده بود.
در فیلم اخیر ابوبکر البغدادی به همراه 3 نفر که دو نفر از آنها صورت خود را پوشانده و چهره نفر سوم هم شطرنجی شده، نشان داده می شود که در یک اتاق نسبتا بزرگ قرار دارند که دیوار این اتاق با یک پارچه زخیم پوشانده شده است.
فیلم جدید منتشر شده از ابوبکر البغدادی حاوی نکاتی می باشد که به برخی از آنها اشاره می شود:
1- با توجه به پرده ای که روی دیوارهای اتاق جلسه سرکرده داعش و سه تن از یارانش و همچنین پوشش افراد حاضر در جلسه مشخص است که محل جلسه در جای سردی برگزار شده و احتمالا اتاق جلسه نیز به دلیل این که کاهگلی و تیره و یا مکانی در زیر زمین بوده نیاز داشته که روشن تر شود به همین علت با یک پرده روشن تزیین شده که به احتمال قوی این محل و اساسا این جلسه در افغانستان می باشد، اما رسانه های غربی – صهیونیستی و بعضا عربی برای انحراف اذهان عمومی یکصدا اعلام کرده اند که البغدادی هم اکنون در سوریه می باشد.
2- در این فیلم مشخص است که البغدادی در جایی پنهان شده و با بیرون ارتباط چندانی ندارد و به همین علت بسیار کم تحرک بوده که همین مساله باعث چاقی وی شده است.
3- مهم ترین هدف در نشان دادن البغدادی در مقطع کنونی، اعلام زنده بودن وی می باشد و نشان می دهد که حامیان غربی – عربی – صهیونیستی وی به دنبال برنامه ای جدید در منطقه هستند.
4- با توجه به شکست گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه و محدود شدن فعالیت این گروهک در این دو کشور و از طرف دیگر آزادی عمل داعش در افغانستان به نظر می رسد این گروهک تروریستی برنامه و فعالیت جدید خود را در همسایگی شرقی ایران یعنی افغانستان دنبال کند.
5- وجود یک سلاح کلاشنیکف لوله کوتاه که به ‘کلاش افغانی’ معروف است در کنار البغدادی، نشان دیگری از حضور وی در افغانستان دارد، هرچند شماری از این نوع سلاح نیز در بین نیروهای داعش و القاعده در سوریه، عراق و شماری دیگری از کشورها وجود دارد.
6 – البغدادی در این فیلم چندبار از واژه ‘صلیبی’ که منظور همان مسیحیان می باشد استفاده کرد که دو احتمال بر این قضیه مترتب است:
نخست آنکه، احتمال دارد خلیفه داعش رویکرد و تاکتیک خود را در کشتار مسلمانان به سمت مسیحیان تغییر داده که این موضوع دقیقا همانند کشتار مسلمانان از اهداف صهیونیست ها به شمار می رود که اقدام تروریستی اخیر در سریلانکا در همین راستا قابل تامل است.
دوم آنکه، گروه تروریستی داعش احتمال دارد دوباره در یک کشور اسلامی دیگر فتنه ای ایجاد کند که در هر دو صورت به ضرر مردم جهان به ویژه منطقه می باشد.
برخی رسانه های عموما غربی – عربی در روزهای اخیر بارها اعلام کرده اند که البغدادی در سوریه می باشد که به نظر برخی تحلیلگران این موضوع صحت ندارد و این مساله برای انحراف اذهان عمومی می باشد.
در قسمت های زیر به اهداف، نحوه و دلایل تشکیل گروه تروریستی داعش و همچنین کیستی سرکرده آن می پردازیم:

** تشکیل گروه تروریستی القاعده و گروه موسوم به دولت اسلامی در عراق
پس از تشکیل گروه تکفیری – تروریستی موسوم به «توحید و جهاد» در عراق به سرکردگی «ابومصعب الزرقاوی» در سال 2004 میلادی و بیعت او با «اسامه بن لادن» سرکرده سابق ‘القاعده’، این گروه به شاخه سازمان القاعده در عراق تبدیل گردید.
این گروه همچنین با گسترش عملیات خود به یکی از قدرتمندترین گروه های تروریستی در عراق تبدیل شد، تا اینکه الزرقاوی در سال 2006 در اظهاراتی ضبط شده به صورت مصور از تشکیل شورایی موسوم به «شورای مجاهدین» به سرکردگی ‘عبدالله رشید البغدادی’ خبر داد.
این گروه با دو هدف تشکیل شد:
نخست: مقابله ظاهری با نیروهای آمریکایی وارد شده در عراق.
دوم: ترور شیعیان عراقی و ایجاد جنگ فرقه ای.
القاعده توانست در ابتدای تشکیل در عراق شمار زیادی از نظامیان بعث عراق را که توانایی های بالای نظامی داشتند، پس از دستگیری و اعدام صدام (رییس جمهور معدوم عراق)، جذب کند.
پس از کشته شدن الزرقاوی در سال 2006، «ابوحمزه المهاجر» به عنوان سرکرده این گروه تعیین شد؛ در پایان آن سال نیز گروه «دولت اسلامی عراق» به ریاست «ابوعمر البغدادی» تشکیل شد.
در ماه چهارم سال 2010 میلادی نیروهای مشترک عراقی و آمریکایی در عملیاتی در منطقه ‘الثرثار’ منزلی را که ‘ابوعمر البغدادی’ و ‘ابوحمزه المهاجر’ در آن پناه گرفته بودند، هدف قرار دادند؛ با شدت گرفتن تبادل آتش، بمب افکن های آمریکایی آن منزل را بمباران کردند که در نتیجه آن، این دو نفر از پای در آمدند و اجساد آنها در معرض دید عموم گذاشته شد.
یک هفته بعد، این گروه در بیانیه ای در اینترنت به هلاکت این دو تروریست اذعان کرد و پس از حدود 10 روز «ابوبکر البغدادی» به عنوان جانشین و سرکرده جدید آن تعیین شد و ‘الناصر لدین اله سلیمان’ نیز به عنوان وزیر جنگ این گروهک تروریستی معرفی گردید.
سال 2012 به دلیل ناتوانی گروه های تروریستی همچون النصره در سوریه (بحران سوریه در سال 2011 آغاز شد) و به منظور جلوگیری از افزایش این شکست ها، آمریکا، عربستان، ترکیه و قطر با توطئه رژیم صهیونیستی در اقدامی هماهنگ و به منظور نابودی ارتش سوریه و جبهه مقاومت اسلامی ضدصهیونیستی، داعش را وارد صحنه سوریه کردند؛ این گروهک تروریستی از زمان ورود به سوریه اقدامات جنایت بارش را آغاز کرد و ضمن قتل عام شهروندان سوری با ورود به حیطه دیگر گروه های تروریستی با آن گروه ها نیز درگیر شد که تاکنون منجر به هلاکت هزاران تروریست شده است. از همان زمان گروه تروریستی – تکفیری داعش پا به عرصه منطقه گذاشت و نام ابوبکر البغدادی به کمک غربی ها و کشورهای مرتجع عرب بین المللی شد.

** ابوبکر البغدادی کیست
نام «ابوبکر البغدادی» در سال 2010 ابتدا در عراق بر سر زبان ها افتاد و پس از آن در سال 2012 بود که وی و عناصرش به دستور آمریکا، رژیم صهیونیستی و کشورهای عربستان، ترکیه و قطر راهی سوریه شدند .
بر اساس ادعای سایت های حامی گروه های تروریستی، ‘ابراهیم عواد ابراهیم البدری القرشی السامرایی’ که بعدها به ‘ابوبکر البغدادی مشهور گردید، در سال 1971 در شهر سامرای عراق متولد شد، گفته یا ادعا شده وی از دانشگاه بغداد مدرک دکترای مطالعات اسلامی گرفته است؛ البغدادی پس از سال ها عضویت در القاعده و همرزمی با تروریست های سرشناس این گروه جنایتکار، در سال 2010 سرکرده گروه موسوم به «دولت اسلامی در عراق» شد.
البغدای مسلمان و سنی مذهب است و در خانواده ای مذهبی و با سواد متولد و رشد کرد؛ وی از همان اوان جوانی از قدرت کلامی خوبی برخوردار بود و تا قبل از حمله دوم آمریکا به عراق در سال 2003 نیز در کنار فعالیت های نظامی به کار وعظ نیز مشغول بود.
البغدادی با آغاز بحران در سوریه (بحران سوریه در سال 2011آغاز شد)، در سال2012 فرصت را غنیمت شمرد و به دستور آمریکا، عربستان، ترکیه و قطر و همچنین رژیم صهیونیستی با اعزام تروریست های تحت فرمانش به سوریه نخستین گام های خود را برای تحقق رؤیایش برای فرمانروایی بر سرزمین شام، برداشت.
در همین راستا و پیش از آن، معاون پیشین وی ‘ابومحمد الجولانی’ با الهام گرفتن از روش القاعده، گروه جنایتکار دیگری را تحت عنوان «جبهه النصره» (تحریرالشام فعلی) در سوریه تشکیل داد.
اما پس از افزایش نفوذ الجولانی در سوریه و مخالفتش با ادغام گروهش با فرماندهی البغدادی و تشکیل گروه داعش، دو گروه از یکدیگر جدا شده و درگیری های خونبار و سنگینی بین دو طرف صورت گرفت.
البته درگیری این دو گروه برای اعضای نزدیک به القاعده موضوع عجیب و غافلگیرکننده ای نبود، چرا که پس از اعلام مرگ اسامه بن لادن سرکرده تشکیلات القاعده، گفته شد که ابوبکر البغدادی تنها کسی بود که با ‘ایمن الظواهری’ به عنوان جانشین بن لادن بیعت نکرد.
به گفته نزدیکان ابوبکر البغدادی، وی معتقد است که تمرکز در یک مکان، عناصر او را با شکست مواجه می کند و او مسائل غافلگیر کننده بسیاری را برای دشمنانش دارد.
گروه تروریستی داعش  که در سال 2012 (1390) در سوریه اعلام موجودیت کرد و سپس در 17 خرداد ماه سال 1393 فعالیت خود را به عراق گسترش داد، هم اکنون در کشورهای مختلفی اقدام به ایجاد شعبه نموده است؛ لیبی، نیجریه، افغانستان، یمن و…. نمونه ای از این کشورها هستند که داعش در آن فعالیت و اقدام تروریستی می کند، اما نکته جالب در عملکرد و اقدامات این گروه تروریستی این است که با توجه به اقدامات داعش به ویژه کشتار مسلمانان در هشت سال گذشته در سوریه و پس از آن در عراق و دیگر کشورهای اسلامی، تا این لحظه حتی برای نمونه یک صهیونیست نیز در منطقه توسط این گروهک تروریستی کشته نشده است.
ابوبکر البغدادی تا قبل از انتخاب به عنوان سرکرده گروه تروریستی داعش، فرد شناخته شده ای نبود و از افراد عادی القاعده به شمار می رفت، اما از زمان انتخاب وی به عنوان سرکرده داعش از سوی متساوا (اداره عملیات خارجی موساد/ سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی) با همکاری آمریکا، نام البغدادی به عنوان سرکرده خشن ترین گروه تروریستی چند سال گذشته (البته پس از گروهک تروریستی منافقین) در غرب آسیا و شمال آفریقا بر سر زبان ها افتاد.
در سال های اخیر بارها از سوی رسانه های غربی – صهونیستی اعلام شد که البغدادی کشته شده، ولی پس از مدتی دروغ بودن این ادعاها ثابت و معلوم شد که این رسانه های با پیروی از خط سازمان های جاسوسی موساد و سیا و به منظور انحراف اذهان عمومی این ادعا را مطرح می کردند.
خط فکری گروه تروریستی داعش و سرکرده این گروهک، همان خط فکری صهیونیستی – وهابی می باشد که کشتار مسلمانان را برای خود ثواب می دانند و در این راه از هیچ جنایتی فروگذار نیستند.

** چگونگی عهده دار شدن سرکردگی داعش
آمریکا در سال 2003 برای دومین بار به عراق حمله کرد و پس از شکست ارتش بعث صدام، زمینه را برای حضور نیروهای القاعده برای جلوگیری از روی کار آمدن شیعیان و آغاز جنگ های فرقه ای در عراق مهیا کرد؛ در سال 2004 بود که ‘ابوبکر البغدادی’ به همراه ‘ابومحمد العدنانی’ و چند عنصر دیگر القاعده در عراق بازداشت و به زندان مخوف ابوغریب در 32 کیلومتری غرب بغداد منتقل شد.
در همان زمان اداره عملیات ویژه خارجی موساد به نام ‘متساوا’ وارد عمل شد و با اعزام یک زن جاسوس خود به نام حیفا (با نام جهادی حفصه) به عراق در سازمان القاعده نفوذ کرد؛ ماموریت حفصه یا همان حیفا در ابوغریب ابتدا شناسایی و سپس تربیت ‘ابومحمد العدنانی’ که با البغدادی دوست بود، برای عهده دار شدن فرماندهی ارشد ستیزه جویان عراق بود که در بین راه با ابوبکر البغدادی نیز آشنا و ماموریت وی مقداری تغییر می کند. البغدادی پیش از آن توسط خواهر حیفا یعنی میتار (جاسوسه متساوا در افغانستان) شناسایی و مورد تربیت وی قرار گرفته بود.
ابو محمد العدنانی که عضو القاعده در افغانستان بود نیز توسط میتار شناسایی و به متساوا معرفی شده بود؛ با حمله آمریکا به عراق شماری از نیروهای القاعده از جمله العدنانی و البغدادی نیز برای مبارزه ظاهری با نیروهای آمریکایی و در اصل مقابله با شیعیان این کشور در سال 2003 راهی عراق شدند که هر دو در سال 2004 در این کشور بازداشت و به زندان ابوغریب منتقل می شوند.
در زندان ابوغریب که پیش از آن محل نگهداری شیعیان انقلابی مخالف رژیم صدام بود، مرحله جدید فعالیت العدنانی و البغدادی شروع شد؛ این دو نفر در این زندان با تلاش حفصه یا همان حیفا جذب موساد شدند؛ نکته ای که در این قضیه وجود دارد این است که کارشناسان معتقدند که به احتمال زیاد سرکرده داعش تا این لحظه نیز نمی داند که جذب موساد شده و به عنوان عامل این سرویس جاسوسی و در زمین صهیونیست ها و آمریکایی ها بازی می کند، چرا که در مسایل امنیتی موضوعی وجود دارد بر این مبنا که بهترین جاسوس، جاسوسی است که خود نیز نداند جاسوس است!
حفصه یا همان حیفا در ماموریتی که از سوی متساوا بر عهده وی قرار داده شده بود، چندی پس از شروع حمله آمریکا علیه عراق در سال 2004، از تل آویو به استانبول و از آنجا به بغداد سفر کرد و در فرودگاه این شهر در یک برنامه از پیش طراحی شده دستگیر و در ابتدا برای بازجویی به بازداشتگاهی در منطقه شافعیه بغداد منتقل و پس از چند روز به زندان ابوغریب انتقال می یابد.
شرایط در زندان ابوغریب به نحوی رغم خورد که پس از چندی حفصه یا همان حیفا به سلول ابومحمد العدنانی و ابوبکر البغدادی منتقل شده، جذب و آموزش این دو نفر را شروع می کند.

* حیفا کیست
حیفا یا همان حفصه (نام جهادی) جزو چهار خواهر همولوگی (همسان) می باشد که در سطح جهان به ویژه منطقه غرب آسیا در حال فعالیت جاسوسی برای رژیم صهیونیستی هستند. نام سه خواهر همسان و همکار وی تامار، ماری و میتار می باشد که در کشورهای افغانستان، لیبی و روسیه مشغول به جاسوسی هستند؛ پدر و مادر حیفا نیز جزو ماموران موساد هستند که پدرش در جولان و مادر وی در عراق مشغول به جاسوسی بودند.
جنازه حفصه یا همان حیفا بدون احتساب وسایل و تجهیزات نصب شده روی بدنش حدود 180 میلیون دلار برای موساد ارزش داشت، حال باید دید زنده او چقدر برای سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی ارزش دارد.
حیفا حدود 25 سال سن داشت که در سال 2004 برای نفوذ در القاعده به عراق رفت؛ وی که متخصص موسسه پژوهشی شیعه شناسی در سرزمین های اشغالی بود، در فرودگاه بغداد دستگیر و پس از چند روز به زندان ابوغریب منتقل شد.
وی وظیفه داشت در مدت 300 روز در پروژه ای سه مرحله ای، به ابوبکر البغدادی و ابومحمد العدنانی در زندان ابوغریب آموزش های لازم را بدهد؛ این سه مرحله عبارت بودند از:
صد روز اول: مباحث اعتقادی و تجدید نظر در عقاید اسلامی
صد روز دوم: آموزش های ژئوپلوتیک و ژئواستراتژیک
صد روز سوم: تاکتیک های رهبری اجتماعی و راهبردی – تشکیلاتی
هدف موساد از تربیت این دو نفر این بود تا به زعم خود پس از بیست سال از اسلام و اصول و فروع آن چیزی نماند!
حیفا در زندان ابوغریب تا بدان جا در آن دو نفر نفوذ کرد و پیش رفت که در برخی مواقع آنها در نماز به او اقتدا می کردند! وی برای نفوذ در قلوب این دو عنصر القاعده به البغدادی و العدنانی می گفت: ‘اوج عبادت من، خدمت به شما دو نفر است’ !
حیفا به این دو نفر می گفت: البغدادی همچون موسی و العدنانی همچون هارون برای امت سرگشته هستند و این دو نفر برای امت! برگزیده شده اند!
سیف محمد معارج رییس وقت زندان ابوغریب درباره به هم ریخته شدن اوضاع این زندان پس از اشغال توسط آمریکایی ها می گوید: بارها یک تیم پنج نفره با ظاهری متفاوت از ماموران آمریکایی و انگلیسی برای بازجویی حفصه به زندان ابوغریب آمده بودند و پس از اتمام کار خود این زندان را ترک کردند، یک روز فهمیدم که آنها اصلا زبانشان انگلیسی نیست و با سختی زیاد فهمیدم که اسراییلی هستند و با زبان عبری با هم صحبت می کنند.
وی ادامه می دهد، از زمانی که پای ماموران صهیونیست به زندان ابوغریب باز شد دیگر هیچ کس آب خوش از گلویش پایین نرفت؛ به یکباره دو ماه همه ماموران عراقی این زندان اعم از ارشد و غیر ارشد را مرخص کردند و هیچ کس اطلاعی از آن دو ماه ندارد. این دقیقا همان زمانی است که ماموران موساد شرایط لازم برای فرار حفصه به همراه البغدادی و العدنانی را فراهم می کنند و حفصه به همراه العدنانی از ابوغریب گریخته و به استان الانبار می رود، البغدادی نیز به تنهایی فرار می کند.
بالاخره حیفا یا همان حفصه پس از ماه ها فعالیت برای گروه موسوم به ‘دولت اسلامی عراق’ و قبل از ایجاد گروه تروریستی داعش، توسط رزمندگان مقاومت اسلامی در عراق به هلاکت رسید.

** ابوبکر البغدادی کجاست؟
در سال های اخیر همواره محل اقامت ابوبکر البغدادی محل تردید بود و همواره گفته می شد که وی در حال تغییر محل اقامت خود از سوریه به عراق و از عراق به سوریه است؛ حدود دو سال پیش که عملیات عملیات آزادسازی موصل در شمال عراق شروع شد و پس از آن شکست عناصر این گروهک در این شهر که عنوان پایتخت فرهنگی داعش به خود گرفته بود (شهر الرقه سوریه پایتخت سیاسی داعش بود)، سوالی در اذهان مطرح شد مبنی بر این که ابوبکر البغدادی هم اکنون کجاست، چرا که قبل از شکست داعش در موصل برای عراقی ها اطمینان حاصل شده بود که وی در این شهر مخفی شده است.
پایگاه خبری السومریه نیوز در همان زمان در گزارشی به نقل از منابع محلی در موصل نوشت که سرنوشت البغدادی مساله اهالی موصل هم هست؛ آنها می خواهند بدانند فردی که بیش از 32 ماه زیر یوغش زندگی نکت باری داشته اند، به کدام سو متواری شده و یا اکنون در دامان کیست؟؛ البته این سوال فقط مربوط به اهالی موصل نیست، بلکه تمامی مردم عراق، سوریه و منطقه به دنبال روشن شدن آن هستند.
پیش از این برخی فرماندهان عراقی تاکید کرده بودند که به دنبال زنده ابوبکر البغدادی هستند؛ عراقی ها و سوری ها به سرکرده داعش به عنوان جعبه سیاه تروریسم در منطقه نگاه می کنند که اگر زنده دستگیرش کنند، شاید اسرار 15 ساله صدها توطئه علیه عراق که همین حالا هم جریان دارد و مهمترین آن آتش جنگ های فرقه ای است و همچنین بحران سوریه فاش شود.
نکته مهمی که در این میان وجود دارد جابجایی سریع ابوبکر البغدادی در عراق بود؛ نیروهای عراقی بارها اعلام کرده اند که سرکرده داعش را محاصره کرده اند، ولی به یکباره سرکرده داعش از مهلکه فرار کرده، اما نه به تنهایی، بلکه با کمک نیروهای آمریکایی؛ نیروهای عراقی نیز بارها سرکرده داعش و شماری از فرماندهان گروهک را در تله انداخته و محاصره کرده بودند، ولی به یکباره سر و کله بالگردهای آمریکایی در منطقه درگیری پیدا شده و اقدام فرار و به جابجایی وی می کردند؛ به همین دلیل طی سال های اخیر نیروهای عراقی نتوانسته اند جعبه سیاه داعش را دستگیر کنند.
بنابر اخبار اعلام شده با آزادسازی موصل توسط نیروهای الحشد الشعبی و ارتش عراق در حدود دو سال پیش، البغدادی به سوریه منتقل و در شرق این کشور مستقر شد و پس از چندی نیز با ناامن شدن سوریه، بنا بر برخی اطلاعات وی به همراه شماری از نیروهایش توسط نیروهای آمریکایی به افغانستان انتقال یافت تا در برنامه جدیدی که موساد و سیا برای کشتار مردم منطقه طرح ریزی خواهند کرد شرکت نماید.
در آخر باید گفت که البغدادی هرجا که باشد چه در افغانستان، چه در سوریه و چه در عراق، مجری دستورات سیا و موساد است و برای بیشتر کشته شدن مسلمانان منطقه نقشه می کشد.

 

پاسخ ترک

Please enter your comment!
Please enter your name here