میررحمان رحمانی رئیس مجلس نمایندگان افغانستان شد

میر رحمان رحمانی، نماینده مردم پروان در مجلس نمایندگان افغانستان و از تاجران بزرگ این کشور به عنوان رئیس مجلس نمایندگان افغانستان انتخاب شد. در نشست امروز مجلس، شنبه (۲۸ ثور/ اردیبهشت) ۲۴۷ نماینده حضور داشتند.
در انتخابات هیأت اداری مجلس نمایندگان افغانستان، میر رحمان رحمانی ۱۲۳ رای گرفت و رقیب او کمال ناصراصولی نیز توانست ۵۵ رای بگیرد. این روند باعث ایجاد تنش در مجلس نمایندگان شد و برای مدتی نشر زنده نشست مجلس نیز متوقف شد. در نهایت رئیس موقت مجلس نمایندگان افغانستان بعد از حدود یک ساعت اعلام کرد که آقای رحمانی به عنوان رئیس مجلس نمایندگان افغانستان انتخاب شده است.
براساس اصول وظایف داخلی، نامزدی به عنوان رئیس مجلس نمایندگان انتخاب میشود که ۵۰ درصد بعلاوه یک رای را بدست آورد.
در این جلسه ۱۳رای سفید و ۵۳ رای باطل نیز به صندوق انداخته شده بود. همچنین یک کاغذ سفید از صندوقها بیرون آمد و دو رای نیز ناپدید بود.
در دور اول انتخابات هیأت اداری مجلس نمایندگان که روز پنجشنبه گذشته برگزار شد، میررحمان رحمانی، کمال ناصر اصولی، میرویس یاسینی و عمر نصر مجددی برای ریاست پارلمان با هم رقابت کردند و در نهایت هیچ کدام برنده نشده و آقایان رحمانی و اصولی به دور دوم راه یافتند.
انتخاب رئیس و هیأت اداری مجلس نمایندگان افغانستان همواره با چالشهای زیادی همراه بوده است. در دور شانزدهم پس از یک ماه جدال و برگزاری چهار انتخابات، نمایندگان موفق به برگزیدن رئیس خود نشدند.
جنجال نشست امروز بر سر چه بود؟
علی حسینی، بیبیسی، کابل
تعداد نمایندگانی که در نشست امروز نامشان به عنوان حاضر ثبت شده بود، ۲۴۷ نماینده بود. با این حساب بر اساس فرمول ۵۰درصد +۱ که مبنای انتخاب رئیس مجلس است، نامزدی برنده بود که ۱۲۴ رای را به دست آورده باشد. پس از شمارش آرا مشخص شد که میر رحمن رحمانی ۱۲۳ رای گرفته است. یک رای سرنوشتساز را آقای رحمانی کم داشت.
در این میان اما یک موضوع دیگر جلب توجه کرد؛ وقتی تمام رایها از جمله باطل و سفید حساب شد، مشخص شد که ۲۴۴ رای در صندوقها انداخته شده است. سه رای سه نماینده دیگر کجا شده است؟
با احتمال زیاد این سه نماینده که در جلسه هم حضور داشتند، پای صندوقهای رای نرفته و در رایگیری شرکت نکرده بودند. این موضوع سبب اعتراض آقای رحمانی و طرفداران او شد. آنها میگفتند فرمول پنجاه جمع یک بر اساس آرای داخل صندوقها باید محاسبه شود، که با این منطق آقای رحمانی با ۱۲۳ رای، برنده میبود. مخالفان آقای رحمانی اما میگویند که بر اساس قوانین و لوایح وظایف داخلی گفته شده است که برنده فردی است که آرای پنجاه جمع یک نمایندگان حاضر در مجلس را به دست آورده باشد، که در این صورت آقای رحمانی به دست نیاورده و لذا رئیس نیست.
به نظر میرسد نتایج نشست امروز مجلس همچنان جنجالی باقی بماند.
در آن زمان در نهایت وقتی کسی موفق به احراز کرسی مجلس نمایندگان نشد، نمایندگان توافق کردند که برای پایان دادن به کشمکشهای قومی، نمایندگان مردم ازبک که تنها ۱۹ کرسی در پارلمان دور شانزدهم در اختیار داشتند، یک نفر را به عنوان رئیس پیشنهاد کنند که در نهایت آنان عبدالروف ابراهیمی را به عنوان رئیس مجلس نمایندگان معرفی کردند.

رحمانی کیست؟
میررحمن رحمانی متولد سال ۱۳۴۱ خورشیدی در ولسوالی بگرام ولایت پروان در شمال کابل است.
او در رشته نظامی آموزش دیده است.
آقای رحمانی به عنوان رئیس شورای اجتماعی مردم بگرام کار کرده و در صفوف ارتش افغانستان تا درجه ژنرالی رسیده است. آقای رحمانی رئیس اتاق تجارت و صنایع ولایت پروان نیز بوده است.
او از تاجران بزرگ افغانستان به شمار میرود و بیشتر ثروت خود را از راه فروش خدمات حمل و نقل و قراردادهای سوخت با دولت افغانستان و نیروهای آمریکایی بدست آورده است.
او متاهل است و در دور شانزدهم نیز نماینده ولایت پروان بود و در مجلس کنونی فرزند او اجمل رحمانی نیز از ولایت کابل به پارلمان راه یافته است.
آقای رحمانی در دور اول مجلس نمایندگان عضو کمیسیون اقتصاد ملی بود.
کمال ناصراصولی، رقیب اصلی آقای رحمانی، متولد ۱۹۷۹ از ولایت خوست در جنوب شرق افغانستان است. او در لیسانس خود را در رشته حقوق گرفته و در رشته کارشناسی ارشد درس میخواند.
آقای اصولی فعالیت بازرگانی داشته، در نهادهای مدنی کار کرده و در دور شانزدهم نیز نماینده مجلس بود و به عنوان رئیس کمیسیون اموردینی، فرهنگی، معارف و آموزش عالی مجلس نمایندگان کار کرده است.
در روزهای اخیر اظهارات گذشته او در مورد اقوام غیرپشتون که در شبکههای اجتماعی به صورت گسترده دستبدست میشد و شماری از کاربران از او به شدت انتقاد میکردند.