مادورو: دولت افراطی ترامپ قصد تصاحب ونزوئلا را دارد

نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا، دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا را “دار و دسته افراطی” نامید و بحران ایجاد شده در کشورش را به گردن آمریکا انداخت.
آقای مادورو در گفتوگویی اختصاصی با اورلا گوئرین خبرنگار بیبیسی گفت که او به این دلیل اجازه ورود کمکهای بشردوستانه به داخل ونزوئلا را نمیدهد چون این راهی خواهد بود برای آمریکا تا بتواند دخالتش را توجیه کند.
او گفت: “آنها با جنگطلبی میخواهند کنترل ونزوئلا را در دست بگیرند.”
آمریکا و کشورهای فرانسه، بریتانیا، آلمان و اسپانیا، خوان گایدو، رهبر مخالفان دولت را به عنوان رئیس جمهور موقت ونزوئلا به رسمیت میشناسند.
- اروپاییها رقیب مادورو را به عنوان رئیس جمهور موقت ونزوئلا به رسمیت شناختند
- تظاهرات بزرگ در ونزوئلا؛ حامیان مادورو و گوآیدو صفآرایی کردند
- ونزوئلا؛ جایی که حداقل حقوق ماهانه معادل ۳۶ دانه پیاز است
آقای مادورو برای برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری با فشارهای خارجی و داخلی رو به رو است.
در همین حال ونزوئلا با مشکلات اقتصادی روزافزون، فساد گسترده اداری و همچنین نقض حقوق بشر رو به روست.
در این مصاحبه آقای مادورو گفت که امیدوار است که “این باند افراطی که در کاخ سفید است به وسیله قدرت افکار عمومی سراسر جهان شکست داده شود.”
آقای مادورو که در شهر کاراکاس صحبت میکرد به بیبیسی گفت: “این یک جنگ سیاسی است. جنگی از طرف امپراتوری ایالات متحده برای منافع گروههای راست افراطی که امروز در آمریکا حکومت میکنند؛ مانند کوکلوس کلانهایی که در کاخ سفید حکومت میکنند و میخواهند ونزوئلا را اشغال کنند. آنها برای تصاحب ونزوئلا استراتژی سیاسی، دیپلماتیک و ارتباطی دارند.”
مادورو درباره ترامپ: ‘گروه افراطی ”
آقای مادورو، دقایقی پس از آنکه دولت آمریکا به عنوان اولین کشور اعلام کرد ریاست جمهوری موقت خوآن گوایدو را به رسمیت شناخت، روابط دیپلماتیک با آمریکا را قطع کرد.
آقای ترامپ گفته بود که اگر دولت ونزوئلا مخالفان را سرکوب کند، آمریکا حق استفاده از “همه گزینههای ممکن” را علیه آن محفوظ میداند و استفاده از نیروی نظامی هم یکی از “گزینههاست.”
آقای مادورو در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا دونالد ترامپ هم به نظر او “معتقد به برتری نژاد سفید” است، پاسخ داد: “بله، هست. او تمایلات فاشیستی، نئونازیستی و نئوفاشیستی را در آمریکا، اروپا و آمریکای لاتین پرورش داده است.”
آقای مادورو افزود: “گرایشهای افراطی وجود دارد که از دنیا متنفرند. از ما متنفرند چون فقط به فکر منافع آمریکا هستند. این مبارزهای ماورای کشور ماست. من از مردم دنیا می خواهم که بیدار شوند و چشمهایشان را باز کنند و ببینند این رفتار آمریکا تجاوز به یک کشور صلحآمیز است. ونزوئلا مانند هر کشور دیگری در دنیا، مشکلات زیادی دارد. اگر واقعا میخواهید به ونزوئلا کمک کنید، باید از صلح در این کشور حمایت کنید. به مداخله نه بگویید. به آمریکا بگویید از ونزوئلا دست بکشد و ونزوئلا را در تلاش برای حل مشکلات داخلی اش از طریق گفتوگو، حمایت کند.”
کمکهای بشردوستانه: ”بخشی از یک پازل ”
آقای مادورو، کمکهای بشردوستانه آمریکا را رد کرده و گفته است این کمکها توجیهی برای دخالت نظامی آمریکا خواهد بود.
آقای مادورو گفت که ونزوئلا “ظرفیت برآورده کردن همه نیازهای مردمش را دارد” و “دست گدایی به سوی هیچکس دراز نمیکند.”
او گفت که طرح کمکهای آمریکا “بخشی از نقشه این کشور” است و “به این دلیل ما با سربلندی به آنها میگوییم که غذاهای مسموم، خرده غذاها و پسمانده غذاهای آنها را نمیخواهیم.”
آمریکا گفته است که درپی درخواست خوان گوایدو، رهبرمخالفان ونزوئلا، کمک ها بشردوستانه به این کشور ارسال کرده است و دو کامیون حامل این کمکها به پشت مرز ونزوئلا در کلمبیا رسیده، اما ارتش به دستور آقای مادورو از ورود آنها جلوگیری میکند.
این درحالی است که گرانی سرسامآور و بحران اقتصادی ناشی از آن در ونزوئلا گزارش میشود و از سال گذشته قیمت کالاها به طور متوسط هر ۱۹ روز یک بار دو برابر شده است.
آقای مادورو با انتقاد از تحریمهای آمریکا گفت که این کشور قصد دارد با ایجاد بحران انسانی در ونزوئلا، دخالت نظامی را توجیه کند.”
درباره برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری
آقای مادورو، که هنوز از حمایت کشورهای ترکیه، روسیه، چین، ایران، مکزیک و کوبا برخوردار است و همچنین ارتش این کشور از او پشتیبانی میکند میگوید که او هیچ دلیل و منطقی برای برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری نمیبیند.
به گفته آقای مادورو “فقط ۱۰ کشور از آقای گوایدو حمایت کردند و آنها سعی دارند که حکومتی را که انتخاب نشده است تحمیل کنند.”
این در حالی است که دستکم ۳۰ کشور جهان از رهبر مخالفان ونزوئلا حمایت کردهاند.
آقای مادورو گفت که گروههای افراطی کاخ سفید سعی دارند در ونزوئلا کودتا کنند.