چین ‘یک میلیون اویغور را در مراکز بازآموزی نگه می‌دارد

0
1350

چین ‘یک میلیون اویغور را در مراکز بازآموزی نگه می‌دارد

 

 

تظاهرکنندگان اویغور کارت شناسایی یکی از بازداشتی‌ها را در دست دارندحق نشر عکسGETTY IMAGES
Image captionتظاهرکنندگان اویغور کارت شناسایی یکی از بازداشتی‌ها را در دست دارند

کمیته حقوق بشر سازمان ملل گزارش‌هایی دریافته که در آن اشاره شده چین یک میلیون مسلمان اویغور را در مراکز موسوم به مقابله با افراط‌گرایی نگهداری می‌کند.

گی مک‌دوگال، یک عضو کمیته محو تبعیض نژادی سازمان ملل متحد این مساله را در نشست دو روزه این سازمان در باره چین مطرح کرد.

او در باره گزارش‌هایی که در آنها اشاره شده دولت چین منطقه خودگردان سین‌کیانگ را به چیزی مشابه یک اردوگاه بازداشت تبدیل کرده است، ابراز نگرانی کرد.

چین هنوز به طور رسمی واکنشی به این گزارش نشان نداده و هیات چینی گفت در نشست روز دوشنبه (۱۲ اوت) پاسخ رسمی خود را ارائه خواهد کرد.

چین پیشتر وجود چنین اردوگاه‌هایی را در این منطقه مسلمان‌نشین رد کرده بود.

اویغورها که هستند؟

اویغورها که در استان سین کیانگ چین ساکن هستند، مسلمان و از تبار ترک هستند. آنها حدود ۴۵ درصد جمعیت سین‌کیانگ را تشکیل می‌دهند.

سین‌کیانگ رسما یک منطقه خودگردان است، مانند تبت در جنوب چین.

طی ماه‌های اخیر گزارش‌های متعددی از بازداشت مسلمانان در این منطقه منتشر شده است.

دولت چین به چیزی متهم شده؟

گروه‌های حقوق بشری از جمله سازمان عفو بین‌الملل و دیدبان حقوق بشر در گزارش‌هایی به سازمان ملل متحد، اسناد و مدارک خود دال بر زندانی کردن گسترده مردم منطقه در اردوگاه‌ها را ارائه کرده‌اند. در این اردوگاه‌ها، زندانیان مجبور هستند سوگند وفاداری به شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهوری چین یاد کنند.

کنگره جهانی اویغورها در گزارش خود گفته است بازداشت‌شدگان بدون تفهیم اتهام زندانی هستند و مجبورند شعارهای حزب کمونیست را سر دهند.

این نهاد گفته است این افراد غذای ناکافی دریافت می‌کنند و گزارش‌ها حاکی از شکنجه آنهاست.

کنگره جهانی اویغورها مدعی شده که این افراد هرگز به جرمی متهم نشده‌اند و وکیل نداشته‌اند.

چین چه می‌گوید؟

دولت چین وجود اردوگاه‌های بازداشت را رد می‌کند.

در آوریل امسال، لارا استون دیپلمات ارشد وزارت امور خارجه آمریکا گفت “ده‌ها هزار نفر به دنبال سرکوب دولتی در مراکز بازآموزی نگهداری می‌شوند.”

در واکنش، سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: “همه می‌توانند ببینند که تمام قومیت‌ها در سین‌کیانگ در صلح و صفا کار و زندگی می‌کنند.”

پاسخ ترک

Please enter your comment!
Please enter your name here