اهداف پشت‌پرده آمريکا در مذاکره مستقيم با طالبان

0
1139

اهداف پشت‌پرده آمريکا در مذاکره مستقيم با طالبان

 

کارشناس ارشد مسائل سياسي افغانستان، هدف از مذاکرات آمريکا با گروه طالبان را نابوي اين گروه و ادامه حضور نظامي در افغانستان دانست.
به گزارش پارس‌تودي؛ «وحيد مژده» خبرنگار و نويسنده در افغانستان در گفت وگو با راديو پشتو برون‌مرزي صدا و سيما؛ در واکنش به ديدار اخير « آليس ولز » معاون وزير خارجه آمريکا در امور آسياي جنوبي و مرکزي با نمايندگان گروه طالبان در قطر گفت: واشنگتن با کشاندن طالبان به ميز مذاکره و در نهايت تشکيل دولت وابسته به خود درصدد نابودي اين گروه و ادامه حضور نظامي در افغانستان است.
اين کارشناس سياسي افزود: اگر اعضاي ارشد گروه طالبان با دقت اهداف آمريکا از مذاکرات با اين گروه را دنبال نکنند، شايد آمريکا آنها را فريب دهد، چون تاريخ افغانستان نشان مي‌دهد که افغان‌ها هميشه در جنگ با اشغالگران پيروز شدند اما پاي ميز مذاکرات مقابل آنان شکست و فريب خورده‌اند.
آمريکا ازسال 2001 که به بهانه تامين امينت و مبارزه با گروه طالبان، تروريسم و قاچاق مواد مخدر به افغانستان لشکرکشي کرد نه فقط قادر به تامين امنيت و برقراري صلح و ثبات در اين کشور نبود، بلکه روز به روزبه روز برشدت ناامني‌ها در افغانستان افزوده شد.

تصور اینکه آمریکا طالبان را به تسلیم وادار می‌کند نیز «احمقانه» است

به گزارش خبرگزاری تسنیم، ترامپ پس از تشدید ابتدایی جنگ و بمباران بی‌سابقه در افغانستان در پی راهی برای خروج از افغانستان است.

این در حالی است که طالبان با شکست فاصله بسیاری دارد اما ممکن است مذاکره نیز راهی برای پایان حضور آمریکا در طولانی‌ترین جنگ تاریخ این کشور باشد.

در اوایل ماه جاری میلادی «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا در سفر غیر منتظره‌اش به کابل مدعی شد که طالبان نمی‌تواند صبر کند تا نظامیان آمریکایی از افغانستان خارج شوند؛ در حالی که شواهد عکس آن را نشان می‌دهد.

طالبان در میدان جنگ در حال شکست قرار ندارد و با وجود افزایش 25 درصدی حملات هوایی علیه این گروه در مقایسه با سال 2016 جنگ همچنان در حال بن‌بست قرار دارد.

این نشریه آمریکایی با اشاره به حملات مداوم تروریستی در شهر کابل و حمله انتحاری داعش به تیم امنیتی ژنرال «عبدالرشید دوستم» معاون اول ریاست جمهوری افغانستان نیز نوشت که پس از 17 سال حضور نظامی آمریکا دولت کابل حتی قادر نیست امنیت فاصله 2 کیلومتری فرودگاه کابل تا سفارت آمریکا را تامین کند و مقامات این فاصله را با بالگرد طی می‌کنند.

نشنال اینترست افزود که ترامپ پس از قبول اعزام نظامیان بیشتر به افغانستان از این اقدام خود پشیمان شده است و از این بابت نیز خواستار بررسی استراتژی خود در قبال افغانستان شده است و تصور اینکه آمریکا می‌تواند طالبان را مجبور به تسلیم کند نیز «احمقانه» است.

این نشریه ادامه داد که هدف دولت ترامپ باید «اعلام پیروزی و بازگشت به خانه» باشد زیرا ادامه حضور آمریکا در سال 2018 افغانستان پس از کشتن «اسامه بن لادن» سرکرده گروه تروریستی القاعده در سال 2011 در پاکستان هیچ توجیهی ندارد.

به باور نویسنده این یادداشت، اگر مذاکرات آمریکا و طالبان منجر به آتش‌بس بلند مدت شود ترامپ باید از این دریچه برای بازگرداندن نظامیان آمریکایی به کشورشان استفاده کند و نگران کنترل افغانستان توسط طالبان نیز نباشد زیرا بازیگران دیگر منطقه‌ای منافع زیادی برای جلوگیری از تسلط طالبان بر این کشور دارند.

پاسخ ترک

Please enter your comment!
Please enter your name here